Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2021

Τα πωλητήρια της Πειραιώς και οι σύμβουλοι για στρατηγικό στην Attica

Τα πωλητήρια της Πειραιώς και οι σύμβουλοι για στρατηγικό στην Attica

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-TRINITY. Αργά, αλλά σταθερά, προχωρά η πώληση από την Πειραιώς μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ύψους 821 εκατ. ευρώ, που λόγω των εξασφαλίσεων επί ακινήτων συνενώθηκαν σε ένα σπονδυλωτό project υπό την επωνυμία Trinity.

Η πώληση υποχαρτοφυλακίων του συγκεκριμένου project ξεκίνησε το 2019 και αν δεν προκύψουν νέες αναποδιές προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Πέρσι, πωλήθηκαν απαιτήσεις συνολικού ύψους 307 εκατ. ευρώ (Trinity I, II και ΙΙΙ). Μεταξύ των δανείων που δόθηκαν ήταν αυτά των μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας. Για τo Trinity IV έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής εταιρεία συμφερόντων του παλαιού γνώριμου του Χ.Α, Κ. Βελάνη.

Η συνολική απαίτηση της τράπεζας ανέρχεται σε 164 εκατ. ευρώ, αλλά η καθαρή λογιστική αξία, μετά τις προβλέψεις, στα 49 εκατ. ευρώ. Στο Β΄ τρίμηνο της φετινής χρονιάς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση τμήματος του Trinity IV, συνολικής απαίτησης 55 εκατ. ευρώ, έναντι τιμήματος 16 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΜΑΝΕΣΗΣ. Περίπου 8 εκατ. ευρώ εισέπραξε η Πειραιώς από την πώληση στη HIG Capital απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 56 εκατ. ευρώ από δάνεια της Χαλυβουργία Ελλάδος (Μάνεσης).

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

 

ATTICA BANK: Axia Ventures και Euroxx ανέλαβαν το δύσκολο έργο συμβούλων για τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου στην Attica Bank, την οποία θα καλύψει στρατηγικός επενδυτής. Κάποιοι εξ αρχής ενδιαφερόμενοι υπάρχουν, ενώ είναι πιθανόν στην πορεία να προκύψουν και άλλοι. Οι δυσκολίες πάντως έγκεινται στο περιορισμένο Common Equity Tier I της Attica, το οποίο λειτουργεί, ως ένα βαθμό, αποτρεπτικά για infrastructure funds.

Χθες, πάντως, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του πρώτου σημαντικού βήματος σε επίπεδο προεργασίας καθώς το Δημόσιο έβαλε στην Attica 151,8 εκατ. ευρώ συμψηφίζοντας ισόποση αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση προς την τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v