Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2021

Η ΑΜΚ 1 δισ. της Alpha Bank, η διερεύνηση εξαγορών από ΠΕΤΡΟ και το εφάπαξ κέρδος της Prodea

Η ΑΜΚ 1 δισ. της Alpha Bank, η διερεύνηση εξαγορών από ΠΕΤΡΟ και το εφάπαξ κέρδος της Prodea

ALPHA BANK: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ της 100% θυγατρικής της, Alpha Bank, κάλυψε η εισηγμένη εταιρεία Συμμετοχών του ομίλου, Alpha Services & Holdings.

Με βάση την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που συγκλήθηκε στις 23 Ιουλίου η Alpha Bank εξέδωσε 1.000.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, οι οποίες διατέθηκαν προς 1 ευρώ έκαστη. Το ονομαστικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 900 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στο λογαριασμό υπέρ το άρτιο.

Η κίνηση ήταν αναμενόμενη καθώς η Alpha Services & Holdings είχε δηλώσει ότι αποκλειστικός στόχος της πρόσφατης ΑΜΚ, ύψους 800 εκατ. ευρώ, ήταν η κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha Bank προκειμένου να χρηματοδοτήσει την πιστωτική επέκταση.

Η έκπληξη ήρθε από το γεγονός ότι η Alpha Services άντλησε καθαρά έσοδα 757,5 εκατ. ευρώ από την αγορά, έβαλε όμως στη θυγατρική της 1 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 243 εκατ. ευρώ ήταν πλεονάζουσα ρευστότητα της Συμμετοχών.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο όμιλος συνεχίζει να αναζητά συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσβλέποντας παράλληλα σε συμφέρουσες εξαγορές και άλλων επιχειρήσεων με παρεμφερή αντικείμενα, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα της Covid -19, μεσοπρόθεσμα θα επιλυθούν από την διεθνή κοινότητα.
Η παραπάνω αναφορά προέρχεται από τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου.

 

PRODEA: Κατά 16,2 εκατ. ευρώ ενίσχυσε τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου το εφάπαξ κέρδος από την πώληση του 20% της Picasso Lux, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με real estate fund, συμφερόντων της Goldman Sachs.

Το 20% των μετοχών της Picasso Lux αντιστοιχεί στο 53,8% των οικονομικών δικαιωμάτων της Picasso fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v