Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2021

Ελληνική κατρακύλα στους εμβολιασμούς και σκωτσέζικο ντους στην TUI -Covid free το trading στο NYSE

Ελληνική κατρακύλα στους εμβολιασμούς και σκωτσέζικο ντους στην TUI -Covid free το trading στο NYSE

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ: Το καμπανάκι που χτύπησε ο πρωθυπουργός για τους εμβολιασμούς που μειώθηκαν κατακόρυφα τον Αύγουστο, δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μόνο η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και ότι η χώρα χάνει θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη με βάση τα στοιχεία του ECDC.

Τέλη Ιουλίου η χώρα μας ήταν 14η στην Ευρώπη με κριτήριο τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Σήμερα έχει υποχωρήσει στην 16η θέση.

Σε ακόμα χειρότερη θέση βρισκόμαστε με βάση τους πρώτους εμβολιασμους. Πέσαμε στη 19η από 18η προηγουμένως.

Αυτό ίσως είναι ακόμα πιο ανησυχητικό δεδομένου ότι δείχνει την απροθυμία των ανεμβολίαστων να κλείσουν ραντεβού.

 

TUI: Σκωτσέζικο ντους η φετινή σεζόν για τον μεγαλύτερο τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης. Τα τελευταία στοιχεία σε ότι αφορά τα ταξίδια είναι θετικά καθώς έχει 4,2 εκατομμύρια κρατήσεις για το καλοκαίρι, 1,5 εκατομμύριο περισσότερους απ’ όσους είχε καταγράψει το Μάιο και κατάφερε να παράξει καθαρό cash flow 320 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο.

Ωστόσο αυτή τη εβδομάδα αναγκάστηκε να ακυρώσει πακέτα διακοπών σε τουλάχιστον 30 προορισμούς, ακολουθώντας τις συστάσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Συνολικά, οι κρατήσεις είναι 56% χαμηλότερες έναντι του 2019, και η μετάλλαξη Δέλτα παραμένει η μεγάλη απειλή.

 

WALL STREET: Aν το όνειρό σας είναι να μπείτε στο… ναό του χρήματος, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, θα πρέπει να το ξεχάσετε αν δεν έχετε κάνει τα εμβόλια σας.

Το NYSE αποφάσισε να επιβάλει πλήρη εμβολιασμό σε όλους όσους εργάζονται στην αίθουσα συναλλαγών, ακολουθώντας το μοντέλο πολλών αμερικανικών εταιρειών. Δεν έμεινε όμως εκεί.

Απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και όσους κληθούν να χτυπήσουν το καμπανάκι της έναρξης διαπραγμάτευσης…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v