Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2021

Τα επόμενα βήματα για την Optima Bank - Φεύγουν… «καβατζωμένοι» για διακοπές οι Βρετανοί

Τα επόμενα βήματα για την Optima Bank - Φεύγουν… «καβατζωμένοι» για διακοπές οι Βρετανοί

OPTIMA BANK: Χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και σημαντικά χαρακτηριστικά κερδοφορίας επιδιώκει η Optima Bank με βάση όσα αναφέρει η έκθεση διοίκησης, που συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2020.

Το στρατηγικό της σχέδιο, για την πενταετία 2020- 2024, έχει, επίσης, ως βασική προτεραιότητα τη συλλογή καταθέσεων, κυρίως από πελάτες με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, μέσω ανταγωνιστικής τιμολόγησης.

Κατά την περσινή χρονιά, η Optima μάζεψε εύκολα καταθέσεις (+550 εκατ. ευρώ) και αύξησε το υπόλοιπο των χορηγήσεων δανείων και απαιτήσεων κατά σχεδόν 300 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 7,4 εκατ. ευρώ και αυτά από προμήθειες σε 6,7 εκατ. ευρώ.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις απομείωσης ανήλθαν σε ομιλικό επίπεδο στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών (Common Equity Tier I- CET I) της τράπεζας στο τέλος του 2020 διαμορφώθηκε σε 20,65%.

Το σύνολο της καθαρής θέσης ανήλθε στο τέλος του 2020 σε 139,3 εκατ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 66,5 εκατ., λόγω της ΑΜΚ ύψους 80,1 εκατ. -διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη την 31.12.2020- και των ζημιών χρήσης (13,1 εκατ).


DUTY FREE: «Εξοπλισμένοι» με αλκοόλ και τσιγάρα φεύγουν από τη χώρα τους για διακοπές οι Βρετανοί. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Dufry, του μεγαλύτερου διαχειριστή καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στην Ευρώπη.

Στελέχη της δήλωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση 50% έως 100% στις πωλήσεις των συγκεκριμένων ειδών.

Καθώς οι εμβολιασμένοι Βρετανοί φεύγουν για το εξωτερικό «ανακαλύπτουν» και τα νέα δεδομένα του Brexit. Με τη χώρα να μην αποτελεί πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν αφορολόγητα προϊόντα σε λιμάνια, αεροδρόμια και διεθνείς σταθμούς τρένου.

Ετσι… του δίνουν και καταλαβαίνει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v