Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2021

Πειραιώς: Δύο προσφορές για το Sunshine -To μπαράζ εθελούσιων στον ΔΕΔΔΗΕ και το στοίχημα στην ΑΣΤΑΚ

Πειραιώς: Δύο προσφορές για το Sunshine -To μπαράζ εθελούσιων στον ΔΕΔΔΗΕ και το στοίχημα στην ΑΣΤΑΚ

ΔΕΔΔΗΕ: Διαδοχικά προγράμματα με κίνητρα πρόωρης αποχώρησης προσφέρει στο προσωπικό η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την προσπάθεια μείωσης προσωπικού. Πέρυσι έτρεξαν τρεις κύκλοι με το ποσό της έξτρα αποζημίωσης να αυξάνεται από 7.000 σε 20.000.

Τελικώς, αποχώρησαν 410 μισθωτοί.

Φέτος, δίνεται το κίνητρο της έξτρα αποζημίωσης 20.000 ευρώ σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στις οικονομικές καταστάσεις διατυπώνεται η εκτίμηση ότι θα αποχωρήσουν 289 άτομα.

Προφανώς για να διατυπώνεται εκτίμηση με τέτοια λεπτομέρεια θα είχαν στα χέρια τους τις σχετικές αιτήσεις…

 

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Κατά το τελευταίο εικοσαήμερο, από τότε δηλαδή που ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της μητρικής Alpha Bank για τον τρόπο εκμετάλλευσης της εισηγμένης εταιρείας, η μετοχή της τελευταίας έχει κάνει σχεδόν το 50% των κομματιών του τελευταίου δωδεκαμήνου.

Και η τιμή της εκτινάχθηκε από τα 7,10 ευρώ της 29ης Ιουλίου στα 9,35 ευρώ χθες.

Αν και πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά (ακόμη και το αν η ΑΣΤΑΚ θα παραμείνει στο ταμπλό του ΧΑ, ή όχι), σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, επενδυτές έσπευσαν να πάρουν θέση στην εταιρεία πιστεύοντας ότι δεν θα είχαν να χάσουν αν αγόραζαν μετοχές τουλάχιστον κάτω από τη λογιστική της αξία.

Στα 130,9 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία της ΑΣΤΑΚ με βάση το χθεσινό κλείσιμο, στα 137,6 εκατ. ευρώ η καθαρή της θέση στις 31/3/2021.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι το αν τελικά θα δικαιωθούν ή όχι.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - SUNSHINE: Τουλάχιστον δύο δεσμευτικές προσφορές έχει στα χέρια της η Πειραιώς για το project Sunshine. Το χαρτοφυλάκιο, δηλαδή, με συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing), μικτής λογιστικής αξίας 535 εκατ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση η Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας έχουν περάσει τέσσερα σχήματα. Ήτοι, οι Bain, Fortress, η κοινοπραξία Canadian Professional Insurance Broker (CPIB) με την ισπανική εταιρεία διαχείρισης επισφαλών περιουσιακών στοιχείων Hipoges, καθώς και το σχήμα DEVA-Qquant.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v