Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2021

Το μπες-βγες στα μίνι lockdown και το έλλειμμα ενημέρωσης *Εμβόλια για.... ξενύχτηδες στο Ισραήλ

Το μπες-βγες στα μίνι lockdown και το έλλειμμα ενημέρωσης *Εμβόλια για.... ξενύχτηδες στο Ισραήλ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Σημάδια σοβαρής αρρυθμίας, αν μη τι άλλο σε επικοινωνιακό επίπεδο, καταγράφει η στήλη στην Πολιτική Προστασία σε μια κρίσιμη συγκυρία με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται, όπως και η πίεση στα νοσοκομεία.

Την Τρίτη το βράδυ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για μίνι lockdown στο Ρέθυμνο (απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και απαγόρευση μουσικής). Το μέτρο τίθετο σε ισχύ στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Ενημέρωση ωστόσο για τις εξελίξεις δεν υπήρξε. Ή μάλλον υπήρξε αλλά με πολύωρη καθυστέρηση. Η σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας δημοσιοποιήθηκε λίγο πριν τις 12.00, δηλαδή έξι ώρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο.

Δεν είναι το πρώτο αρνητικό σημάδι των τελευταίων ημερών. Προ ημερών, το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το μίνι lockdown στη Ζάκυνθο. Το αμέσως επόμενο πρωί όμως το νησί ξύπνησε χωρίς τα έξτρα μέτρα, γιατί όπως είπε η Περιφερειάρχης Ιονίου η υπόθεση «επανεξετάστηκε».

Η στήλη δεν θέλει να πιστέψει όσα ακούστηκαν για πολιτικές παρεμβάσεις. Θα αρκεστεί να σημειώσει ότι ακόμα και σήμερα ανακοίνωση περί μη εφαρμογής του μέτρου δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας.

Εχει ξεμείνει η προηγούμενη

 

ΙΣΡΑΗΛ: Η χώρα που ήδη έχει χορηγήσει πάνω από ένα εκατομμύριο τρίτες δόσεις στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν λέει να ξεμπλέξει από την πανδημία. Τα κρούσματα 8.646 σε 24 ώρες έχουν φτάσει σε υψηλά Φεβρουαρίου και η θετικότητα εκτινάχθηκε στο 6,2%.

Οι ερευνητές της χώρας ωστόσο είναι αισιόδοξοι ότι τελικά, λόγω της τρίτης δόσης δεν θα βρεθεί το σύστημα υγείας υπό ασφυκτική πίεση. Δεν μοιάζει πιθανό να φτάσει να νοσηλεύει 2.000 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, όπως ήταν ο φόβος προ ολίγων ημερών.

Δεν μένει όμως και με σταυρωμένα χέρια. Αποφάσισε να ξεκινήσει εμβολιασμούς στα σχολεία, στις ώρες των μαθημάτων. Παράλληλα, έθεσε σε λειτουργία στο Τελ Αβιβ κέντρο που θα κάνει εμβολιασμούς καθημερινά (πλην Παρασκευής) μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα.

Ποτάκι, εμβολιάκι και μετά ύπνος…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v