Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2021

Οι πυρκαγιές, τα «χιλιάδες… κλειστά μάτια» και η Σαμαριά - Αμυνα επιλέγουν οι θεσμικοί

Οι πυρκαγιές, τα «χιλιάδες… κλειστά μάτια» και η Σαμαριά - Αμυνα επιλέγουν οι θεσμικοί

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Στα κάγκελα για τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί για τα ελληνικά δάση βρίσκονται εκατοντάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

Δραστηριοποιούνται σε οργανωμένες πεζοπορίες, rafting, κανό λίμνης, ποδήλατο βουνού, canyoning και πάρκα περιπέτειας (πάνω από 180 επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα υπό τον σύνδεσμο ΣΕΤΕΥΔΑ) και τονίζουν ότι ενώ αρχικά -και εν μέσω πυρκαγιών- θεώρησαν χρέος τους να τηρήσουν τις ρυθμίσεις, η παράταση των μέτρων την ώρα που υποχωρεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι παράλογη.

Υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι, αλλά και οι πελάτες τους είναι «χιλιάδες μάτια» σε όλα τα βουνά και τα δάση και ζητούν εξειδίκευση των μέτρων ανά περιοχή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πρόβλεψη για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Προειδοποιούν δε ότι εάν τα εν λόγω οριζόντια μέτρα αποτελούν στρατηγική για τη συνέχεια, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου υπαίθριας αναψυχής θα οδηγηθούν αναπόφευκτα σε λουκέτο.

Σημειώνεται, πάντως ότι από εχθές άνοιξε ξανά το φαράγγι της Σαμαριάς με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Κρήτη υποχώρησε στην κατηγορία 3.

Αραγε ήταν… προφητικός ο Παύλος Πολάκης που είχε απευθύνει σχετική έκκληση στην πολιτική ηγεσία από τις 13 Αυγούστου;

 

ΑΓΟΡΕΣ: Οι διαχειριστές κεφαλαίων επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την άμυνα, καθώς είναι πλέον πιο απαισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία και τα εταιρικά κέρδη.

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America, έχουν αυξήσει την έκθεσή τους σε μετοχές υγείας, τις ασφάλειες, τις κοινωφελείς εταιρίες, ενώ διατηρούν μεγάλο ποσοστό των κεφαλαίων τους σε ρευστό, περιορίζοντας την έκθεσή τους σε εμπορεύματα, αναδυόμενες αγορές και ενέργεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία θα βελτιωθεί έχει υποχωρήσει στο 27%, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020. Το Μάρτιο, το 91% ανέμενε βελτίωση. Επίσης, μόλις το 41% αναμένει βελτίωση των εταιρικών κερδών από 89% το Μάρτιο.

Κάτι μπορεί να ξέρουν αυτοί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v