Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2021

Οι κινήσεις που ετοιμάζουν οι τράπεζες στο real estate - Εκτακτο bonus για Πλαστικά Θράκης

Οι κινήσεις που ετοιμάζουν οι τράπεζες στο real estate - Εκτακτο bonus για Πλαστικά Θράκης

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-REAL ESTATE: «Πυρετός» διεργασιών, για κινήσεις που, είτε έχουν δρομολογηθεί, είτε ετοιμάζονται, όσον αφορά στην ελάφρυνση των ισολογισμών τους από ανακτηθέντα ακίνητα, επικρατεί στις συστημικές τράπεζες.

H Alpha έχει εκκινήσει το project Skyline για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου στα ακίνητα, η Πειραιώς ετοιμάζεται για ευρεία αναδιάρθρωση των δομών της, ενώ εν συνεχεία θα αποφασίσει τη δομή και τη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου με ανακτηθέντα ακίνητα. Τέλος, κινήσεις περαιτέρω αποδέσμευσης του ισολογισμού από ανακτηθέντα ακίνητα ετοιμάζει και η Eurobank.

Ταυτόχρονα, έρχονται ανακατατάξεις με νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν την ευθύνη αναβαθμισμένων ή νέων δομών στο real estate.

 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η τυπική ολοκλήρωση της πώλησης μη λειτουργικού ακινήτου στο εξωτερικό από τα Πλαστικά Θράκης απέφερε ακόμη 3,5 εκατ. δολάρια μετρητά στην εισηγμένη.

Να σημειωθεί ότι το 2020 τα Πλαστικά Θpάκης σημείωσαν θετικές ταμειακές ροές 46,4 εκατ. ευρώ (παρά τη διανομή μερίσματος και την αγορά ιδίων μετοχών) ενώ το αντίστοιχο ποσό ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο!

Με τον καθαρό δανεισμό της εισηγμένης στις 31/3/2021 να ανέρχεται μόλις στα 9,17 εκατ. ευρώ (το 4% των ιδίων κεφαλαίων) αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο εύκολα μπορεί να χρηματοδοτηθεί το νέο επενδυτικό πρόγραμμα των 25,5 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε.

Κάποιοι μάλιστα αισιοδοξούν ότι ο όμιλος αν συνεχίσει τους τρέχοντες ξέφρενους ρυθμούς, θα περάσει σε κατάσταση “net cash” (θετικό καθαρό ταμείο), όπου ο καθαρός δανεισμός της θα είναι αρνητικός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v