Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 31 2021

Ερχεται… μποτιλιάρισμα στις φορο-δηλώσεις *Αναζητείται η «ελληνική τιμή» στο Αφγανιστάν

Ερχεται… μποτιλιάρισμα στις φορο-δηλώσεις *Αναζητείται η «ελληνική τιμή» στο Αφγανιστάν

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Παράταση στην παράταση και κόντρα παράταση και πάλι καταλήγουμε δέκα μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχουν» τελευταία ώρα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Λίγο πάνω από τα 5,3 εκατομμύρια τα Ε1 που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα, στα 6,4 εκατομμύρια πρέπει να φτάσουν…

Δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίσει να «πέφτει» το σύστημα λόγω διαδικτυακού συνωστισμού, όχι ότι δεν υπήρξαν και καθυστερήσεις για τις οποίες σε τίποτα δεν φταίνε οι φορολογούμενοι, ιδίως τον Ιούνιο με το «φόρτωμα» στοιχείων στο σύστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι υπέβαλαν δηλώσεις έως τις 27 Αυγούστου και πληρώσουν εφάπαξ έως και σήμερα, κερδίζουν έκπτωση 3%. Από αύριο, εκπτώσεις τέλος, παρότι η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου και εξόφλησης των 2 πρώτων δόσεων στις 17 του μήνα.

 

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Άγνωστη παραμένει η τύχη των Αφγανών διερμηνέων που συνεργάστηκαν με την ελληνική αποστολή τα τελευταία 20 χρόνια και τους οποίους -έως τώρα τουλάχιστον- λίγες ώρες πριν κλείσει και τυπικά το παράθυρο εκκένωσης μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ, έχουμε αποτύχει να απεγκλωβίσουμε.

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχουν αποδώσει καρπούς, εξού και η γενική σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης για το θέμα, σε αντίθεση με το πλήθος των επίσημων ανακοινώσεων προ εβδομάδας σχετικά με τις διασώσεις τριών Ελλήνων πολιτών στο Αφγανιστάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω πηγών, έσπευσε να ενημερώσει ότι Ελληνας πρέσβης διατάχθηκε να πάει στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και ότι έφτασε ασφαλώς. Τι συνέβη έκτοτε, επισήμως, ουδέποτε ανακοινώθηκε.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε -και εξακολουθεί να κάνει- ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν με την ελληνική Πολιτεία να μπορέσουν να μεταφερθούν με ασφάλεια έξω από την Καμπούλ και το Αφγανιστάν προς την Ελλάδα ή σε άλλες χώρες… Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε», αρκέστηκε να δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Η στήλη απλά υπενθυμίζει την προ ημερών δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη: «Ηταν πολίτες. Είναι κάτι το οποίο για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Είναι ηθική μας υποχρέωση. Δεν ξέρω τι θα κάνει η υπόλοιπη Δύση με τον λόγο της, αλλά ο ελληνικός λόγος τιμής, όταν δίνεται, πρέπει να τηρείται».

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων...

 

ΒΕΝΖΙΝΗ: Πέρασαν πολλά χρόνια που ακούγεται η λέξη αμόλυβδη όταν πηγαίνουμε στο βενζινάδικο. Η τοξική βενζίνη με μόλυβδο, όμως, δεν είχε εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Αυτό έγινε μόλις τον περασμένο μήνα, όταν η Αλγερία ξόδεψε τα τελευταία αποθέματά της. Στη χώρα λειτουργούσε το τελευταίο διυλιστήριο που είχε απομείνει να παράγει το προϊόν το οποίο χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Θυμίζουμε ότι ο μόλυβδος συνδέθηκε με σοβαρές παρενέργειες, όπως προβλήματα στην πνευματική ανάπτυξη, χαμηλότερο ΙQ, και υπολογίστηκε ότι το οικονομικό όφελος από την κατάργηση του συγκεκριμένου καυσίμου υπολογίστηκε το 2011 σε 2,4 τρισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v