Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2021

Η εθελούσια της Attica και η διάψευση των προσδοκιών για τα κεφάλαια - Κρίσιμη αλλαγή στα ΕΛΠΕ

Η εθελούσια της Attica και η διάψευση των προσδοκιών για τα κεφάλαια - Κρίσιμη αλλαγή στα ΕΛΠΕ

ΑTTICA BANK: Περίπου 60 υπάλληλοι της Attica Bank συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, εξέλιξη που συνεπάγεται ετήσια εξοικονόμηση δαπανών μισθοδοσίας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο η τράπεζα έκλεισε δύο καταστήματα σε Πύργο και Άγιο Δημήτριο Αττικής, ενώ τον Ιούλιο έκλεισε άλλα δύο σε Ψυχικό και Κερατσίνι.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica ξεκίνησε προ μηνών συνεργασία με την εταιρεία Raisin, πάροχο πλατφόρμας αποδοχής καταθέσεων από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας είχε αντλήσει έως την 30ή Ιουνίου ρευστότητα 115 εκατ. ευρώ.

 

ΑTTICA BANK II: Οι εξαμηνιαίες καταστάσεις της τράπεζας διαψεύδουν όσους έγραφαν ότι η καταβολή στην τράπεζα από το Δημόσιο 152 εκατ. ευρώ, για συμψηφισμό οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής υποχρέωσης, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών δεικτών.

Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Attica στις 30 Ιουνίου ανερχόταν σε 6,4% και με την καταβολή 151,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ανήλθε στα επίπεδα του 7%, λόγω κυρίως της μείωσης του σταθμισμένου ενεργητικού, συνεπεία του συμψηφισμού ισόποσων εκκαθαρισμένων και οριστικών φορολογικών απαιτήσεων.

Το ελάχιστο όριο συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, που έχει ορίσει ο επόπτης (ΤτΕ), ανέρχεται σε 10,71% και η τράπεζα θα το «πιάσει» μετά την ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων και την αποαναγνώριση δανείων.

Υπάρχει και η ΑΜΚ, αλλά θα πρέπει να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής…

 

ΕΛΠΕ: Ο όμιλος προχώρησε σε αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού των προβλέψεων για υποχρεώσεις από εκπομπές ρύπων από το Β' τρίμηνο.

Πλέον, αναγνωρίζει τη σχετική υποχρέωση μόνο στον βαθμό που οι συνολικές εκπομπές CO2 υπερβαίνουν τα δικαιώματα που η εταιρεία έχει στην κατοχή της κατά το τέλος κάθε ενδιάμεσης περιόδου.

Η αλλαγή αυτή εφαρμόστηκε κατά την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 70,9 εκατ. ευρώ και την αντίστοιχη μείωση των υποχρεώσεων.

Στο β' τρίμηνο, η αλλαγή επέφερε μείωση των κερδών προ φόρων κατά 11,2 εκατ. ευρώ και αντίστοιχη αύξηση των υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v