Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2021

Γιατί δεν ήταν… έκπληξη η αποπομπή του Γ. Ζαββού - Η γαλάζια ΚΟ και η επετηρίδα που δεν τηρήθηκε

Γιατί δεν ήταν… έκπληξη η αποπομπή του Γ. Ζαββού - Η γαλάζια ΚΟ και η επετηρίδα που δεν τηρήθηκε

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ι: Μπορεί ο ίδιος ο Γ. Ζαββός, κατά δήλωσή του, να αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του πρωθυπουργού να τον αφήσει εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, καταργώντας, μάλιστα, το σχετικό χαρτοφυλάκιο, μέρος, όμως, της αγοράς έδειξε να μην αιφνιδιάζεται.

Εδώ και μήνες, μείζονα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως οι αυξήσεις κεφαλαίου τραπεζών, ο χρονισμός των placement που πρέπει να διενεργήσει το ΤΧΣ κ.ά., τα χειρίστηκε απευθείας το Μαξίμου και ειδικότερα ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και όπου χρειαζόταν με την ΤτΕ.

Ο ως πρόσφατα υφυπουργός πιστώθηκε -και δικαίως- την επιτυχία του Ηρακλή Ι και ΙΙ, αλλά από την άλλη, η απουσία στοιχειώδους συνεργασίας με την Τράπεζα της Ελλάδος και οι γκρίνιες στελεχών της αγοράς για πρωτοβουλίες χωρίς την απαραίτητη προεργασία/διαβούλευση «ροκάνισαν» το πολιτικό κεφάλαιο ενός, έτσι κι αλλιώς, δηλωμένου τεχνοκράτη.

Υ.Γ.: Τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η φορολογική διευθέτηση ζητημάτων απόσβεσης αναβαλλόμενου φόρου και η αναμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς, μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα, χάρη στα επιφορτισμένα με την παρακολούθησή τους υπηρεσιακά στελέχη και τη δουλειά που έχουν διενεργήσει εξωτερικοί τεχνικοί σύμβουλοι.

 

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙ: Παράπονα μαθαίνουμε διατυπώνουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τον πρωθυπουργό στον ανασχηματισμό και δεν αξιοποιήθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι η… γκρίνια τους -ίσως και δικαιολογημένη- δεν αφορά τόσο ότι δεν ανέλαβαν κάποιο χαρτοφυλάκιο οι ίδιοι, όσο ότι μπήκαν στη νέα κυβέρνηση εσωκομματικοί τους αντίπαλοι, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές είχαν λάβει λιγότερες ψήφους από αυτούς.

Η «επετηρίδα» δεν τηρήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα, βουλευτές που ήταν πρώτοι σε σταυρούς στις εκλογικές τους περιφέρειες να βλέπουν να ορκίζονται βουλευτές συνάδελφοί τους που εξελέγησαν δεύτεροι και τρίτοι ή ακόμα και που δεν εξελέγησαν καν.

Εξού και οι αναπόφευκτες μουρμούρες και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εθνικές κάλπες έχει ξεκινήσει.

 

ΕΦΟΡΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, με την εφορία να βλέπει πλέον σε πραγματικό χρόνο κάθε απόδειξη που εκδίδεται καθώς και τον ΦΠΑ που αναλογεί.

Η αρχή γίνεται σήμερα με την έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης δεδομένων από επιχειρήσεις οι οποίες δεν επλήγησαν από την πανδημία και είχαν τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ το 2019. Ακολουθούν από την 1η Οκτωβρίου επιχειρήσεις οι οποίες επίσης δεν επλήγησαν από την πανδημία και είχαν τζίρο χαμηλότερο των 100.000 ευρώ το 2019, ενώ από την 1η Νοεμβρίου εντάσσονται όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Τα δεδομένα που διαβιβάζονται αυτόματα στην ΑΑΔΕ ανά εκδοθέν στοιχείο λιανικής πώλησης κατ’ ελάχιστον είναι τα εξής:

α) Α.Φ.Μ. του εκδότη

β) Είδος Παραστατικού λιανικής πώλησης

γ) Αύξων αριθμός του στοιχείου λιανικής πώλησης

δ) Ημερομηνία και ώρα έκδοσης

ε) Συντελεστής ΦΠΑ

στ) Συνολική αξία παραστατικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v