Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2021

Στάση αναμονής από Alpha Bank για το CoR - Στο free float εστιάζει η Ideal - Ο πρόεδρος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη

Στάση αναμονής από Alpha Bank για το CoR - Στο free float εστιάζει η Ideal - Ο πρόεδρος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη

IDEAL: Δεν αναμένεται να υπάρξουν επενδυτές που θα αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση στην Ideal, καθώς το προσφερόμενο τίμημα των 2,88 ευρώ είναι πολύ χαμηλότερο από το ύψος με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ.

Άλλωστε κανείς δεν επιθυμεί την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ, αλλά αντίθετα στόχος είναι η ΙΝΤΕΚ να μετεξελιχθεί σε ένα εισηγμένο και πολυμετοχικό private equity.

Το επόμενο ζητούμενο λοιπόν είναι το πώς θα μεγαλώσει το free float καθώς οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοι ελέγχουν πάνω από το 91% της εταιρείας.

 

ALPHA BANK: Μηδενικές καθαρές εισροές νέων NPEs εμφάνισε στο Α’ εξάμηνο η Alpha έναντι στόχου 600 εκατ. ευρώ (σ.σ. εκ των οποίων 400 εκατ. ευρώ δάνεια, που εξήλθαν από moratoria). Το Cost of Risk αποκλιμακώθηκε στο Β’ τρίμηνο σε 0,9%, έναντι καθοδήγησης για 1,2% το 2021.

Πάρα ταύτα, η διοίκησή της δεν αναθεώρησε τις προηγούμενες εκτιμήσεις για νέα NPEs και διαμόρφωση του κόστους πιστωτικού κινδύνου CoR.

Πιθανότατα, θα το κάνει το Νοέμβριο

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Οι μεταγραφές του Μέσι και του Ρονάλντο τάραξαν τα νερά της φετινής μεταγραφικής περιόδου, όμως συνολικά η εικόνα δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή.

Με βάση τα στοιχεία από τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, ξοδεύτηκαν για αγορές παικτών σχεδόν 3 δισ. ευρώ. Ποσό που είναι μικρότερο από τα 3,25 δισ. που διατέθηκαν πέρυσι και σχεδόν το μισό από τα 5,5 δισ. ευρώ που είχαν πληρώσει τα ευρωπαϊκά κλαμπ το 2019, προ δηλαδή πανδημίας.

Πώς να βάλει ο πρόεδρος το χέρι στην τσέπη, όταν υπολογίζεται ότι οι 200 μεγαλύτερες ομάδες έχασαν έσοδα 3,6 δισ. ευρώ την τελευταία διετία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v