Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2021

Καλά… Χριστούγεννα για το τείχος ανοσίας - Το χρήμα που μοιράζει η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

Καλά… Χριστούγεννα για το τείχος ανοσίας - Το χρήμα που μοιράζει η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. και εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος», ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ.

Η εισηγμένη της ΕΝΑ παρουσιάζει αυξημένο όγκο συναλλαγών κατά τους τελευταίους μήνες και -σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες- θα μπορούσε να αποτελέσει μια ακόμη καλή επενδυτική επιλογή στη φαρέτρα του ΧΑ, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια υγιή εταιρεία, με θετικό καθαρό ταμείο, η οποία διακρίνεται για την υψηλή μερισματική της απόδοση, τουλάχιστον στις χρονιές όπου τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά για τις αγορές.

Μάλιστα, κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια προχώρησε σε διπλή διανομή μετρητών προς τους μετόχους της: Μία που αποφασίζεται στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης το καλοκαίρι και μια άλλη στις αρχές κάθε έτους, που αποφασίζεται στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Οι δύο φετινές χρηματικές διανομές διαμορφώθηκαν αθροιστικά σε 0,31 ευρώ (δηλαδή σε 961 χιλ. ευρώ ή εναλλακτικά στο σύνολο σχεδόν των καθαρών κερδών του 2020).

Να δούμε αν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς αποφασιστεί και νέα χρηματική διανομή, που θα δοθεί στις αρχές του 2022, με δεδομένο ότι το πρώτο οκτάμηνο έχει εξελιχθεί για την Alpha Trust ΑΕΔΑΚ πολύ καλύτερα από το αντίστοιχο περυσινό.

Οψόμεθα…

 

ΕΜΒΟΛΙΑ: Με το… στανιό αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση, δημιουργώντας πονοκέφαλο για το πότε θα πιαστεί ο νέος στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για ένα εκατομμύριο περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες.

Μετά την ανακοίνωση των «περιοριστικών» μέτρων για τους ανεμβολίαστους, η καλύτερη επίδοση ήταν την περασμένη Δευτέρα με 23.098 πρώτες δόσεις. Ηταν η τελευταία ημέρα που μπορούσαν να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ώστε να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.

Με αυτό τον ρυθμό χρειάζονται 43 ημέρες για να πιαστεί το εκατομμύριο. Αν, δε, προσθέσεις την ανάγκη για δεύτερη δόση και τον χρόνο που χρειάζεται για να χτιστεί η προστασία στον οργανισμό, φτάνουμε σε βαθύ χειμώνα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v