Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2021

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε αναζήτηση... θαλάσσιου συμμάχου - Τα ψιλά γράμματα για Attica Bank και Attica Group - Το «Bartering» της ΑΣΤΑΚ στη Σόφια

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε αναζήτηση... θαλάσσιου συμμάχου - Τα ψιλά γράμματα για Attica Bank και Attica Group - Το «Bartering»  της ΑΣΤΑΚ στη Σόφια

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σε συζητήσεις με εγχώριο όμιλο για την από κοινού διεκδίκηση των λιμένων Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου βρίσκεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου, η εισηγμένη δηλώνει ότι θα διεκδικήσει πλειοψηφικό πακέτο στις εταιρείες «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου» και «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας».

Μόνο που ο διαγωνισμός για την Ηγουμενίτσα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Επομένως, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συμπράξει με κάποιον από τους υφιστάμενους διεκδικητές.

Η Attica Group, που δεν έχει συνεταίρο, φαντάζει η πιο λογικοφανής περίπτωση…

 

ATTICA GROUP: Όσον αφορά στα σενάρια για την πώληση της Attica, κύκλοι της Πειραιώς σχολιάζουν ότι η ανάληψη νέου εγχειρήματος είναι δεδομένη, αλλά δεν πρόκειται για εξέλιξη που δρομολογείται άμεσα.

Προηγείται η διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων (π.χ. διαχείριση Συμμετοχών) και κυρίως οι αποφάσεις των πιστωτών της ΑΝΕK για το σχέδιο σωτηρίας της.

Υπενθυμίζεται ότι οι πιστωτές είναι και μέτοχοι της ΑΝΕΚ.

 

ATTICA BANK: Από την Attica Group στην Attica Bank, μισή… κουβέντα δρόμος. Δίνουν και παίρνουν οι διαρροές για το πόσοι και ποιοι πήραν τον φάκελο.

Κάποιοι δημιουργούν κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας για ένα δύσκολο εγχείρημα, όπως έχει επισημάνει εδώ και καιρό η στήλη.

Οι δυσκολίες έγκεινται στον συνδυασμό ασφυκτικού χρονικού πλαισίου και έλλειψης ουσιαστικής προεργασίας, μεταξύ κυβέρνησης-επόπτη, για να προωθηθεί ένας πλήρης φάκελος, όταν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συμψηφισμού DTC.

Μοιάζει λίγο παράδοξο να θες να πωλήσεις τράπεζα, αλλά να μη δίνεις τη δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να διενεργήσουν due diligence.

Υ.Γ.: Υπενθυμίζεται ότι οι παλαιοί μέτοχοι της τράπεζας υφίστανται ακραίο dilution, λόγω της μετατροπής των warrants σε μετοχές.

 

ΑΣΤΑK: Ένα θέμα που την ταλαιπώρησε επί σειρά ετών έλυσε, όπως όλα δείχνουν, η Alpha Αστικά Ακίνητα.
Στις 31 Αυγούστου, η θυγατρική της Chardash Trading υπέγραψε με την Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας (Bulgarian Academy of Sciences - BAS) μνημόνιο συνεννόησης, για τη μεταβίβαση από την BAS στη Chardash ακινήτου στη Σόφια.

Έτσι, επέρχεται οριστική και πλήρης εκκαθάριση των απαιτήσεων, που είχαν εκατέρωθεν τα δύο μέρη, μια μορφή «bartering» δηλαδή.

Οι απαιτήσεις του ομίλου ΑΣΤΑΚ έναντι της BAS ανέρχονταν σε 19,5 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v