Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2021

Το νέο ρεκόρ της ΠΛΑΘ - Πρώτες επαφές και ερωτήματα για MLS - Το επόμενο βήμα των Τούρκων στην Καλλιμάνης

Το νέο ρεκόρ της ΠΛΑΘ - Πρώτες επαφές και ερωτήματα για MLS - Το επόμενο βήμα των Τούρκων στην Καλλιμάνης

ΜLS: Ξεκίνησαν κάποιες πρώτες επαφές της Whitetip με στόχο την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της MLS (αναχρηματοδότηση μέσω κουρέματος-ρύθμισης υποχρεώσεων της εταιρείας και προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή), ωστόσο -όπως λέγεται- η υπόθεση «θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμη».

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι πιστωτές της εταιρείας, όπως π.χ. οι κάτοχοι του πρώτου (εκ των τριών) ομολόγου που έληξε τον περασμένο Ιούλιο χωρίς να εισπράξουν ούτε σεντ.

 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με δεδομένη τη σημερινή δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων των Πλαστικών Θράκης, η μετοχή «έγραψε» χθες νέο υψηλό δωδεκαμήνου και μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Κάποιοι προφανώς περιμένουν σήμερα ένα ακόμη σετ οικονομικών επιδόσεων που θα εντυπωσιάσει.

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο (7/9/2020), η μετοχή διαπραγματευόταν στα δύο ευρώ και σήμερα βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 8,5!

Στην απόδοση των μετόχων θα πρέπει να προσθέσουμε και τη διπλή διανομή μερίσματος που έχει δοθεί κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

 

ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ: Η συναλλαγή με τις τράπεζες ολοκληρώθηκε αλλά έχει δρόμο ακόμη η εξυγίανση της οικογενειακής επιχείρησης, που δραστηριοποιείται πάνω από 60 χρόνια στην αγορά κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Η Dardanel Onentas, ο ισχυρός επενδυτής με την ηγετική θέση στην τουρκική αγορά κονσερβοποιημένων ψαριών, εξόφλησε τις ελληνικές τράπεζες, με τις οποίες η συμφωνία προέβλεπε «κούρεμα» 90%. Δηλαδή πλήρωσε περίπου 6 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις 62,3 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην οριστικοποίηση του business plan, όπου θα απεικονιστούν τα φιλόδοξα σχέδια του Νiazi Önen, CEO της Dardanel, που στοχεύει σε ενεργοποίηση του πλήρους δυναμικού της Καλλιμάνης και περαιτέρω επενδύσεις.

Το σήμα της επανεκκίνησης θα δώσει το πτωχευτικό δικαστήριο, όπου αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, στο πλαίσιο των άρθρων 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v