Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2021

Το μικρό «θαύμα» της Epsilon Net - Αποτίμηση και ερωτήματα για Flexopack - Eισαγωγή... προβλημάτων στις ασφαλιστικές

Το μικρό «θαύμα» της Epsilon Net - Αποτίμηση και ερωτήματα για Flexopack - Eισαγωγή... προβλημάτων στις ασφαλιστικές

FLEXOPACK: Αναμενόμενη ήταν η υποχώρηση των εξαμηνιαίων επιδόσεων της Flexopack, καθώς η διοίκησή της είχε προειδοποιήσει από την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου για τις επιπτώσεις από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Από την άλλη πλευρά, αποτιμάται -μετά και τη χθεσινή πτώση- στο ταμπλό του ΧΑ μια πολυεθνική-εξαγωγική βιομηχανία (παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Πολωνία, Αυστραλία) γύρω στα 85,5 εκατ. ευρώ, όταν έχει ίδια κεφάλαια 86,9 εκατ. ευρώ, θετικό καθαρό ταμείο 3,6 εκατ. ευρώ και στην κακή της χρονιά σημειώνει εξαμηνιαία καθαρά κέρδη 4,32 εκατ. ευρώ, μόνο ως υπερτιμημένη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί. Δεν τη λες δηλαδή και… υπερτιμημένη.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, υπάρχει το αγκάθι της περιορισμένης διασποράς και της χαμηλής εμπορευσιμότητας.

Υ.Γ.: Η μείωση των εσόδων το 1ο εξάμηνο είναι συγκυριακή, γιατί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι καταναλωτές είχαν… αδειάσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω της πανδημίας. Δηλαδή ο τζίρος του 2ου εξαμήνου είχε μεταφερθεί στο πρώτο.

 

EPSILON NET: Όταν τον Ιούνιο του 2020 η Epsilon Net αντλούσε μέσω δημόσιας εγγραφής 5,34 εκατ. ευρώ, πολλοί είχαν αμφισβητήσει τον στόχο που είχε θέσει η διοίκησή της για επικείμενες εξαγορές της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, 15 μήνες από τότε, οι εξαγορές αυτές έχουν πραγματοποιηθεί και μάλιστα -όπως λέγεται- θα ακολουθήσουν και άλλες. Ειδικότερα, δόθηκαν 6,8 εκατ. για την Data Communication, περίπου άλλα τόσα ήταν η συμμετοχή της Epsilon Net στο εγχείρημα της SingularLogic, ενώ παράλληλα είχαμε 150 χιλ. για το 51% της πολωνικής Hoteliga, 425 χιλ. για το 60% της Technolife και πρόσφατα 1,8 εκατ. ευρώ για το 80% της iQcom.

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις τόσες εξαγορές, ο καθαρός δανεισμός του εισηγμένου ομίλου παραμένει αρνητικός (-970 χιλ. στις 30/6/2021) και αυτό γιατί στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα προέκυψαν πολύ υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές που χρηματοδότησαν τις εξαγορές.

Οι κινήσεις έγιναν χωρίς ουσιαστική ανάγκη προσφυγής σε τραπεζικό δανεισμό.

 

NP INSURANCE: Με 3,5% έτρεξε η εγχώρια παραγωγή γενικών ασφαλίσεων στο πρώτο φετινό εξάμηνο, με άνοδο 7,6% (και με προ φόρων κέρδη άνω των 5,7 εκατ. ευρώ) κινήθηκε η παραγωγή της ασφαλιστικής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τώρα που οι ελληνικές εταιρείες εμφανίζονται κερδοφόρες και χρηματοοικονομικά υγιείς, η αγορά μας αντιμετωπίζει «εισαγόμενα» προβλήματα, με τελευταίο το «κανόνι» της ρουμανικής City Insurance, η οποία είχε ασφαλίσει στη χώρα μας πάνω από εκατό χιλιάδες οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v