Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2021

Η αναβίωση της Pepsico στο Λουτράκι - Πετάει ψηλά και τον Σεπτέμβρη η Ελλάδα - Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο στη ΝΔ

Η αναβίωση της Pepsico στο Λουτράκι - Πετάει ψηλά και τον Σεπτέμβρη η Ελλάδα - Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο στη ΝΔ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Μπορεί όλος ο πλανήτης να τα έχει βάψει μαύρα για το μεταφορικό κόστος, κάποιοι, όμως, έχουν κάθε λόγο να γελάνε. Η Maersk, ο κολοσσός των πλοίων κοντέινερ, ετοιμάζεται να κλείσει τη φετινή χρονιά με τη μεγαλύτερη κερδοφορία που έχει πετύχει ποτέ επιχείρηση στη Δανία, όπου και είναι η έδρα της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα φετινά κέρδη της ναυτιλιακής θα «ματσάρουν» το σύνολο των κερδών που έβγαλε τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η Maersk άλλαξε το guidance για την κερδοφορία για τρίτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες (!) ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι εντέλει τα κέρδη θα φτάσουν τα 16,1 δισ. δολάρια.

Χρυσάφι τα κοντέινερ…

 

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Το αργότερο αρχές του 2022 θα ανάψουν οι μηχανές στο εργοστάσιο της PepsiCo στο Λουτράκι, το οποίο έμεινε εκτός λειτουργίας από το 2013.

Ηταν η περίοδος που η χώρα μας βρισκόταν εν μέσω της κρίσης και τα λουκέτα έπεφταν βροχή. Η διοίκηση της πολυεθνικής ήταν μια εξ αυτών που είχε συναντήσει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να πείσει ξένους επενδυτές να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα. Αλλά η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου φαίνεται ότι ήταν ειλημμένη.

Χθες, όμως, ανακοινώθηκαν τα καλά νέα: το εργοστάσιο θα λειτουργήσει ξανά. Πληροφορίες θέλουν τη γερμανική N.U. AQUA που το ανέλαβε να έχει ήδη ολοκληρώσει την εξαγορά του εργοστασίου της PepsiCo, η οποία στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας θα προσφέρει εκτός από τεχνογνωσία και το πανελλαδικό της δίκτυο για τη διανομή του φυσικού μεταλλικού νερού που θα παραχθεί στη μονάδα.

Ηδη μαθαίνουμε ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των παραγωγικών γραμμών. Μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου, στο οποίο θα τοποθετήσει εκ νέου το σήμα της PepsiCo, αναμένονται επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο να ενισχυθεί έτι περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με το βλέμμα και στις εξαγωγές.

Πάντα ευχάριστο να ανοίγουν ξανά εργοστάσια...

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για τις εσωτερικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία, καθώς τον επόμενο μήνα θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργανώσεων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, ενώ για τον Δεκέμβριο είναι προγραμματισμένο το τακτικό συνέδριο.

Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και ο νέος Γραμματέας, στην περίπτωση που ο Γιώργος Στεργίου αποφασίσει να μη διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του. Ήδη μάλιστα το πρώτο όνομα κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και δεν είναι άλλο από αυτό του προέδρου της ΟΝΝΕΔ δικηγόρου Παύλου Μαρινάκη.

Η συγκεκριμένη περίπτωση συζητείται, όπως μαθαίνουμε και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο οριστική απόφαση ακόμα δεν έχει ληφθεί.

Το επόμενο τρίμηνο, αν μη τι άλλο, αναμένεται ενδιαφέρον εντός του γαλάζιου στρατοπέδου…

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία του Eurocontrol, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας, για την ανάκαμψη των αερομεταφορών στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα η Ελλάδα κατέγραψε το μικρότερο ποσοστό μείωσης των πτήσεων (αφίξεων και αναχωρήσεων) απ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια εμφάνισε μικρή υστέρηση της τάξης του 8% συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα του 2019, έτους-ρεκόρ για αφίξεις και τουριστικά έσοδα. Ισχυρή είναι και η ανάκαμψη της γειτονικής Τουρκίας, μιας εκ των βασικών ανταγωνιστριών χωρών σε επίπεδο τουρισμού.

Φινλανδία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία φαίνεται ότι έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v