Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2021

Στην Αθήνα ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής - Το 2022 και… αν, η στήριξη στα ξενοδοχεία πόλης - Το ντεμπούτο της About You

Στην Αθήνα ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής - Το 2022 και… αν, η στήριξη στα ξενοδοχεία πόλης - Το ντεμπούτο της About You

PREM WATSA: Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο Ινδοκαναδός επενδυτής Πρεμ Γουάτσα και θα έχει κύκλο συναντήσεων με τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες είναι μέτοχος και μεγαλομέτοχος: από τη Eurobank, την Eurolife, μέχρι το Praktiker κ.ά. Η στήλη πληροφορείται ότι ο κ. Γουάτσα θα συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα μας ήταν το 2019, την προ Covid εποχή.

Ο μεγαλοεπενδυτής είχε στηρίξει με υπομονή και επιμονή τις επενδύσεις του στην Ελλάδα, δείχνοντας σθένος σε περιόδους όπου η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Επίσημο ντεμπούτο κάνει σήμερα στην Ελλάδα το About You, η πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών ειδών μόδας του γερμανικού ομίλου Otto, που πραγματοποιεί κύκλο εργασιών 14,3 δισ. ευρώ.

Η About You είναι μια εταιρεία επτά μόλις ετών, που προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 2.000 μάρκες μεταξύ των οποίων Nike, Adidas, Levi’s, Lascana, Pieces, Benetton κ.ά. Μετρά περισσότερους από 30 εκατομμύρια μοναδικούς μηνιαίους ενεργούς χρήστες κι έχει ήδη παρουσία σε 23 χώρες.

Πριν από τρία χρόνια απέκτησε συμμετοχή στην εταιρεία η δανέζικη Bestseller, ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της οποίας, Anders Holch Povlsen, είναι ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας online μόδας. Έχει επενδύσει στη βρετανική πλατφόρμα Asos αλλά και στη Zalando ενώ πολύ πρόσφατα, φέτος το καλοκαίρι, ο δισεκατομμυριούχος Δανός μέσω της Heartland, που είναι το επενδυτικό του όχημα, απέκτησε συμμετοχή και στην πλατφόρμα διαδικτυακής μόδας Τerminal X.

Η τελευταία σχεδιάζει επίσης την είσοδό της στην ελληνική αγορά.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ: Τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου, στοχευμένου για την ενίσχυση των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, είτε αυτά είναι στα αστικά κέντρα είτε βρίσκονται σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας, έθεσε στο τραπέζι της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης που είχε με τον νέο υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Οι επιχειρηματίες θέλουν να δοθεί η ενίσχυση αφού συγκριθούν τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων την τριετία 2019, 2020 και 2021. Αυτό όμως σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχείων, οι οποίοι τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, «χτυπάνε μύγες», δεν θα δουν… φως πριν από τις αρχές του 2022.

Το ερώτημα είναι πώς τη… βγάζουν μέχρι τότε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v