Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2021

ΕΤΕ: Στο… χρονοντούλαπο η ΑΜΚ - Πόσα βάζει η CVC στη ΔΕΗ - Ερωτήματα των funds για ΕΧΑΕ

ΕΤΕ: Στο… χρονοντούλαπο η ΑΜΚ - Πόσα βάζει η CVC στη ΔΕΗ - Ερωτήματα των funds για ΕΧΑΕ

ΔΕH: Ένα ποσό της τάξης των 350 με 400 εκατ. ευρώ (σ.σ. ανάλογα με το ύψος της αύξησης) θα βάλει η CVC Capital Partners στην ΑΜΚ της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκτήσει το 10% της Επιχείρησης.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο 18,5%, σε pro forma βάση, αυξάνεται ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Εθνικής, εφόσον αποαναγνωρίσει τα δάνεια της συναλλαγής Frontier. Ταυτόχρονα, ο αντιλογισμός προβλέψεων 160 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει τα κέρδη της φετινής χρήσης, ενώ οι αχρησιμοποίητες προβλέψεις αυξάνουν τον δείκτη κάλυψης και μειώνουν το μελλοντικό κόστος πιστωτικού κινδύνου.

Τα παραπάνω δεδομένα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια επιχειρηματολογίας σε όσους πίεζαν τη διοίκηση της Εθνικής για διενέργεια αύξησης κεφαλαίου, τώρα που… βρέχει χρήμα. Το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά και η αύξηση κεφαλαίου έχει μπει στο… χρονοντούλαπο.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει διενέργεια placement από το ΤΧΣ, κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους, σε συνάρτηση, βέβαια, με το κλίμα που θα επικρατεί στις αγορές.

 

ΕΧΑΕ: Πολλαπλά ερωτήματα σε μετόχους μειοψηφίας, τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν πειστικά, προκαλεί η ιδιότυπη αναμονή διοικητικής αλλαγής στην ΕΧΑΕ. Τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια, με θέση στη μετοχή, έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αλλαγής του διευθύνοντος συμβούλου Σωκράτη Λαζαρίδη και αναρωτιούνται, αφενός, για τους λόγους της «πρεμούρας» (σ.σ. το θέμα θα μπορούσε να έχει τεθεί τον περασμένο Μάιο στην τακτική γενική συνέλευση), αφετέρου, αν η αλλαγή θα σηματοδοτήσει και τροποποίηση στη στρατηγική της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v