Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2021

Ανάβει... πράσινο στην Πειραιώς - ΕΧΑΕ: Το κρασάρισμα και η παραίτηση Λαζαρίδη - Αναβάθμιση για Alpha Trust

Ανάβει... πράσινο στην Πειραιώς - ΕΧΑΕ: Το κρασάρισμα και η παραίτηση Λαζαρίδη - Αναβάθμιση για Alpha Trust

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το πρώτο της «πράσινο» ομόλογο εκδίδει η Tράπεζα Πειραιώς και η διαδικασία για την άντληση 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να τρέξει σήμερα.

Η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στην έκδοση του senior preferred ομολόγου είναι γνωστή εδώ και μήνες και σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την υλοποίησή της.

Η στήλη πληροφορείται ότι οι ανάδοχοι έχουν κάνει την προεργασία και η άντληση των 500 εκατ. ευρώ θεωρείται δεδομένη.

Αναμένεται δε και σε καλή τιμολόγηση...

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Σημαδιακή αποδείχθηκε η χθεσινή μέρα, καθώς το «κρασάρισμα» του λογιστικού και η καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης κατά πέντε ώρες (!) «συνέπεσε» με την ανακοίνωση της παραίτησης του CEO Σωκράτη Λαζαρίδη, περί της οποίας πολλοί… κοπίασαν.

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί από καιρό, η παραίτηση αποδόθηκε «στην πρόθεσή του να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά», με την επίγνωση ότι «προσεγγίζει στο όριο συνταξιοδότησης».

Σκέτο… βελούδο στις διατυπώσεις το διαζύγιο.

Θα έχει ενδιαφέρον, πάντως, λένε οι κακές γλώσσες, να παρακολουθήσουμε εφεξής τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη θέση.  

 

ALPHA TRUST: Από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ οδεύει η Alpha Trust ΑΕΔΑΚ, χωρίς να μεσολαβήσει αύξηση κεφαλαίου, καθώς η απαιτούμενη ελάχιστη μετοχική διασπορά υπάρχει. Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο ευνοϊκή για την εταιρεία, καθώς η αγορά του asset management βρίσκεται «στα πάνω της».

Ως μετοχή, η ΑΤΡΑΣΤ μπορεί να μην έχει προσφέρει μέχρι σήμερα σπουδαίες συγκινήσεις, ωστόσο διακρίνεται για τις υψηλές χρηματικές διανομές της, μία ή και δύο φορές τον χρόνο.

 

ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ: H αλυσίδα The Big Bad Wolf επεκτείνεται στην Κύπρο μέσω συμφωνίας με την Greek Souvlaki Cyprus Ltd. για ανάπτυξη δικτύου με το μοντέλο franchise.

Η Greek Souvlaki Cyprus Ltd είναι κυπριακή εταιρεία, στην οποία ο επιχειρηματίας Ιωάννης Τζανακάκης της ελληνικής αλυσίδας φέρεται να έχει και μετοχική σχέση. Τα πρώτα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν σε Λάρνακα και Λευκωσία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για επέκταση και στην αλβανική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η The Big Bad Wolf είναι αλυσίδα ψητοπωλείων με προτάσεις γύρω από το σουβλάκι και τα burger. Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 2013 στα Μελίσσια και πλέον έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με 10 καταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v