Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2021

Τι πήρε, τι... έχασε η Επ. Παιγνίων - Η «σφαγή» των εργολάβων - Ανοίγει παράθυρο για χρέη στην Εφορία

Τι πήρε, τι... έχασε η Επ. Παιγνίων - Η «σφαγή» των εργολάβων - Ανοίγει παράθυρο για χρέη στην Εφορία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΓΝΙΩΝ: Εξ αποστάσεως έλεγχοι, αυξήσεις μισθών και προσλήψεις συμβασιούχων. Οι σχετικές διατάξεις ήδη κατατέθηκαν στη Βουλή και φέρνουν ανατροπές στον τρόπο ελέγχου των καζίνων από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Στις ρυθμίσεις όμως δεν περιλαμβάνεται μια σημαντική διάταξη. Αυτή για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, ώστε να αποκτήσει την ευελιξία μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η διάταξη που τελικά δεν… πέρασε αφορούσε τις κανονιστικές αρμοδιότητες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον υπουργό Οικονομικών, καθώς το υπουργείο, όπως φαίνεται, θέλει να έχει τον τελικό έλεγχο αυτής της τόσο κερδοφόρας αγοράς.

Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πακέτο που κατατέθηκε στη Βουλή ανοίγουν τον δρόμο, ώστε η Αρχή να προσελκύσει προσωπικό και να στελεχωθεί εκ νέου, καθώς έχει απωλέσει σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων της από την έναρξη λειτουργίας της το 2014 έως και σήμερα.

Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο η Επιτροπή να ξεκινήσει να λειτουργεί όπως ακριβώς όλες οι υπόλοιπες Ανεξάρτητες Αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας, πετυχαίνοντας γρήγορες και καθοριστικές παρεμβάσεις στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Σημειώνεται ότι η ΕΕΕΠ διενεργεί ελέγχους και στα 10 καζίνα που είναι εγκατεστημένα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κορινθία, την Αχαΐα, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Σύρο και τη Χαλκιδική.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μέσα στο Νοέμβριο, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, αναμένεται η δημοπράτηση των έργων υποδομής στο Ελληνικό που θα διεκδικήσει το σύνολο των εγχώριων παικτών στις κατασκευές.

Μέσα στον μήνα, ωστόσο, αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο κατασκευής του ουρανοξύστη Marina Tower, το οποίο προφανώς ήρθε πιο μπροστά στον σχεδιασμό της Lamda Development, εξαιτίας και της υψηλής ζήτησης, όπως δείχνουν οι προπωλήσεις.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην παραχωρησιούχο, ο εν λόγω διαγωνισμός δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί, ωστόσο έχει αποσταλεί πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ορισμένοι δε εκ των υποψήφιων διεκδικητών του έργου επιβεβαιώνουν εμμέσως πως η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών δεν έχει ακόμα εκπνεύσει.

Παρ' όλα αυτά ένας κατασκευαστικός όμιλος ανέφερε στη στήλη ότι ήδη έχει καταθέσει την προσφορά του.

Προφανώς, οι χρονισμοί έχουν μικρή σημασία ως προς το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, το «μπέρδεμα», ωστόσο, υπογραμμίζει ότι οι εργολάβοι... σφάζονται στο Ελληνικό!

 

ΕΦΟΡΙΑ: Παράθυρο ευκαιρίας για ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών για τους πληγέντες από την πανδημία, οι οποίοι υπέστησαν λουκέτο με κρατική εντολή, άνοιξε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τροπολογία δίνεται η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων και των οφειλών που έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, ειδικά για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν κλείσει με κρατική εντολή οποτεδήποτε στο διάστημα από 27.10.2020 έως 31.7.2021 και έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση μετά τις 27 Οκτωβρίου 2020.

Προσοχή όμως: Το «παράθυρο» μένει ανοιχτό για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Προκειμένου να ενταχθούν και αυτές οι οφειλές στις 36 άτοκες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, θα πρέπει η πάγια ρύθμιση να είναι σε ισχύ και η δόση του Οκτωβρίου να πληρωθεί έως τις 15 Νοεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα έκτακτη ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τους οικονομικά πληγέντες από την πανδημία έχει περιθώριο ένταξης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και καθώς η ενεργοποίησή της απαιτεί μετά την υποβολή της αίτησης, πληρωμή της πρώτης δόσης εντός 3 ημερών, οι περισσότεροι περιμένουν την… τελευταία στιγμή.

Από τους πλέον των 800.000 δικαιούχων ρύθμισης χρεών, ίσα που ξεπερνούν τις 11.000 όσοι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τέτοιες ρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v