Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2021

Attica Bank: Επενδυτές από 4... ηπείρους - Νέο Βερολίνο η Αθήνα; - Τα επόμενα σχέδια Melia και Accor στον τουρισμό

Attica Bank: Επενδυτές από 4... ηπείρους - Νέο Βερολίνο η Αθήνα; - Τα επόμενα σχέδια Melia και Accor στον τουρισμό

ATTICA BANK: Όλοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την Attica Bank, από την Ινδία και την Αίγυπτο, μέχρι το Λονδίνο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επενδυτές από τέσσερις ηπείρους δηλαδή. Μόνο που οι επενδυτές ζητούν τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας. 

Πολλοί στην αγορά δεν τους ρίχνουν άδικο. Διότι δεν γίνεται να βάζεις λεφτά (ουκ ολίγα) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μιας μικρής και με σειρά ανοικτά θέματα τράπεζας και να έχεις και το Δημόσιο συνέταιρο.

Όσο για το management, η στήλη πληροφορείται ότι ο επενδυτής -εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά- θα τα αλλάξει όλα. Κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα διοίκηση θα αποχωρήσει.

Προσώρας πάντως εξετάζονται οι προσφορές που μαθαίνουμε ότι έχουν σημαντικές αιρέσεις, που άπτονται κυρίως σε θέματα εξυγίανσης ισολογισμού - κεφαλαιακής επάρκειας...

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ως το νέο Βερολίνο, το οποίο πλέον καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου, οραματίζεται την Αθήνα ο Λέον Αβιγκάδ. Είναι ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης των Brown Hotels, που βρέθηκε στα εγκαίνια του «Lighthouse» (σ.σ.: πρώην La Mirage), ενός ακόμη ξενοδοχείου της ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδας, στην Ομόνοια. Οπως τόνισε ο επικεφαλής των Brown Hotels, στόχο της αλυσίδας αποτελεί η… αναγέννηση της πλατείας και η ανάκτηση της χαμένης αίγλης της.

Στα σχέδια της ξενοδοχειακής αλυσίδας είναι η ανάπτυξη 12 ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή, εξού και η ονομασία «Lighthouse».

Θα λειτουργεί ως ο… φάρος της Brown.

 

ΣΥΣΣΙΤΙΑ: Σε φάση υλοποίησης έχουν περάσει οι εκτελεστικές συμβάσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας-πλαίσιο για τη σίτιση των αιτούντων άσυλο, διάρκειας τεσσάρων ετών και αξίας περίπου 103 εκατ. ευρώ ετησίως (χωρίς ΦΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινοί ανάδοχοι είχαν ανακοινωθεί το καλοκαίρι -οπότε αναδείχθηκε το προβάδισμα της κοινοπραξίας εταιρειών της Vivartia (σε πέντε από τα έξι τμήματα του δημόσιου διαγωνισμού). Επεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις και από τις αρχές του μήνα υλοποιούνται.

Σε ομιλία του στη Βουλή, πριν από λίγες εβδομάδες, ο υπουργός Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η Αναθέτουσα Αρχή επέλεξε να ορίσει εκτιμώμενη ημερήσια δαπάνη σιτηρεσίου το ποσό των 6,88 ευρώ. Επεσήμανε επίσης ότι το Δημόσιο δεσμεύεται να πληρώσει μόνο για τις ημερήσιες μερίδες που παραγγέλνει και αυτές εξαρτώνται από τις ροές, ενώ προέβλεψε ότι με τα σημερινά δεδομένα, οι δαπάνες από το Ταμείο Μετανάστευσης της ΕΕ για το υπόλοιπο 2021 θα είναι αισθητά χαμηλότερες.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε τη σίτιση όσων διαμένουν στη δομή της Χίου. Αυτή ανέλαβε τη σίτιση στη δομή της Λέσβου και την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνει τη δομή της Σιντικής.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Η ισπανική Meliá Hotels International και η γαλλική Accor έχουν σχέδια για την Ελλάδα και δεν το κρύβουν. Η μεν Meliá, έχοντας προσθέσει πρόσφατα τρία ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο στο χαρτοφυλάκιό της, βολιδοσκοπεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην αγορά, με αιχμή δύο προορισμούς πρώτης γραμμής της χώρας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στο στόχαστρο της εταιρείας, βέβαια, βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ελλάδας.

Η δε Accor, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός της Ian Di Tullio, σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην Ελλάδα κατά 50% τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v