Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2021

Ελληνες προμηθευτές στα... δίχτυα της Jessica Smith - Η μπουτίκ της... CVC στο Κολωνάκι και η Ελλάκτωρ

Ελληνες προμηθευτές στα... δίχτυα της Jessica Smith - Η μπουτίκ της... CVC στο Κολωνάκι και η Ελλάκτωρ

JESSICA SMITH: Θύματα παραπληροφόρησης φαίνεται να έχουν πέσει Έλληνες προμηθευτές τους οποίους προσέγγισε κάποια Jessica Smith, εκ μέρους του παραρτήματος της αλυσίδας supermarket COOP στο Goterborg της Σουηδίας.

Ερωτήματα ελληνικών επιχειρήσεων που έφτασαν στο Γραφείο ΟΕΥ της Στοκχόλμης σχετικά με ζήτηση προϊόντων από τη συγκεκριμένη κυρία διερευνήθηκαν και δεν βρέθηκε τέτοιο όνομα στο Τμήμα Προσωπικού της εν λόγω εταιρείας στο Goteborg.

Η COOP έχει προβεί σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία καθώς το όνομα αυτό έχει εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις!

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Για «επιλεκτική» δημοσιοποίηση του εγγράφου της ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Reggeborgh και του Λεωνίδα Μπόμπολα κάνουν λόγο κύκλοι προσκείμενοι στους Ολλανδούς, απαντώντας σε δημοσίευμα της Τετάρτης, από όπου φαίνεται ο πρώην μέτοχος της Ελλάκτωρ (με ποσοστό 12,5%) να συμφωνεί να ψηφίζει, συμπαραστεκόμενος στη Reggeborgh, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταβίβασης του ποσοστού του, (που έγινε) αλλά και ότι ο κ. Μπόμπολας είχε (μέσω call option) τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο της θυγατρικής Ηλέκτωρ (κάτι που δεν έγινε).

Κατά τους ίδιους κύκλους, το πλήρες κείμενο της ιδιωτικής συμφωνίας (το οποίο ήταν γνωστό ότι είχε συναφθεί, εξού και η Reggeborgh είχε επισήμως ανακοινώσει ότι διαθέτει το call option αγοράς των ποσοστών Μπόμπολα) βρίσκεται κατατεθειμένο τόσο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η πλευρά Greenhill είχε ζητήσει δικαστικώς μέσω ασφαλιστικών μέτρων να δημοσιοποιηθεί το πλήρες έγγραφο της εν λόγω συμφωνίας, αίτημα που ωστόσο απορρίφθηκε.

Στις αιτιάσεις για προσυμφωνημένη μετοχική «συμπεριφορά», οι κύκλοι της Reggeborgh αντιπαραθέτουν πως η συμφωνία συντελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, εποχή που το μετοχικό ποσοστό της στην Eλλάκτωρ άγγιζε το 5%, οπότε μια συμφωνία «vote along» με τον Λ. Μπόμπολα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει ουσιωδώς τα δεδομένα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Reggeborgh καταλήγει στα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών, όπου τελικά το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του ποσοστού Μπόμπολα εξασκήθηκε (με premium στο 1,70 ευρώ ανά μετοχή), ενώ ο ίδιος αποχώρησε από κάθε διοικητική θέση στον όμιλο, χωρίς να αποκτήσει την Ηλέκτωρ.

Από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην οποία ως γνωστόν έχει υπάρξει σειρά καταγγελιών εκ μέρους της Greenhill, η στήλη μαθαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «εξετάζουν το φάκελο», χωρίς όμως περαιτέρω σχόλια.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκτιμούν ότι αν υπάρχει κάτι να εξεταστεί για το συγκεκριμένο θέμα, αυτό αφορά στο νόμο 3556, περί μετοχικής διαφάνειας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του κοινού.


CVC-BREITLING: Η ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας με έδρα το Grenchen της Ελβετίας, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω αντιπροσώπου, άνοιξε boutique στη οδό Βουκουρεστίου.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1884, έγινε γνωστή για τα χρονόμετρα ακριβείας για αεροπόρους. Το 1914 πέρασε από τον ιδρυτή της Léon Breitling στον γιο του, Gaston, ενώ το 1979 εξαγοράστηκε από τον Ernst Schneider. Ο γιος του Ernst, Theodore, πούλησε πριν από μερικά χρόνια πλειοψηφικό πακέτο 80% της Breitling στη CVC Capital Partners για πάνω από 870 εκατ. δολ. Ο Theodore Schneider διατήρησε το 20% του ελέγχου της Breitling μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, οπότε και το μεταβίβασε στο fund.

Τώρα πληροφορίες λένε ότι η CVC συνεργάζεται με τη Rothschild & Co. και την επενδυτική τράπεζα GCA Altium για τα επόμενα βήματα και την είσοδο νέου επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v