Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2021

Τριπλός πλειστηριασμός στη Σητεία - Φουλ της… ντάμας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα - Συντάξεις: Μπάχαλο (και) με τις εξετάσεις

Τριπλός πλειστηριασμός στη Σητεία - Φουλ της… ντάμας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα - Συντάξεις: Μπάχαλο (και) με τις εξετάσεις

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Μετά από παλινωδίες ετών και αρκετές προσπάθειες διάσωσης, η ξενοδοχειακή εταιρεία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία ανήκει στην οικογένεια του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη, βρίσκεται την Τετάρτη το πρωί αντιμέτωπη με τρία σφυριά.

Το ένα αφορά τον πλειστηριασμό «ακινήτου-ξενοδοχειακής μονάδας» με τιμή 1ης προσφοράς 6,151 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο μετά του ξενοδοχείου-τύπου bungalows βρίσκεται στην Σητεία της Κρήτης. Το άλλο σφυρί αφορά «ακίνητο-αγροτεμάχιο» με τιμή 1ης προσφοράς 1,308 εκατ ευρώ. Το τρίτο σφυρί θα χτυπήσει για «ακίνητο-αγροτεμάχιο» με τιμή 1ης προσφοράς τις 39.703 ευρώ.

Επισπεύδων είναι η Αegean Baltic Bank, καθώς ο εφοπλιστής -που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή- είχε πάρει δάνειο με εγγύηση τις εκτάσεις στη Σητεία.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Φουντώνει η μάχη των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου -σε περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων- να προσελκύσουν τμήμα των καταθέσεων που «λιμνάζει» στις τράπεζες.

Προς την κατεύθυνση αυτή δεν κινούνται μόνο όσες ασφαλιστικές εταιρείες συνεργάζονται με τραπεζικά δίκτυα, αλλά και άλλες όπως π.χ. η εισηγμένη Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία μάλιστα προσφέρει και μακροπρόθεσμα αποταμιευτικά-επενδυτικά προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και ταυτόχρονα ελάχιστης εγγυημένης απόδοσης.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρωμα γυναίκας και ίσων ευκαιριών αναδίδει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε ολικό μετασχηματισμό, με περισσότερα από 70 νέα στελέχη υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων και πιστοποιήσεων να εντάσσονται στο δυναμικό της.

Κατά την επιλογή στελεχών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Εκτός της Προέδρου & Διεθύνουσας Συμβούλου Αθηνάς Χατζηπέτρου, γυναίκες επιλέχθηκαν και στις μισές σχεδόν θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων (14 γυναίκες σε σύνολο 29 θέσεων).

Στο γενικό σύνολο των 112 εργαζομένων, το 47,3% είναι γυναίκες. Αρωμα... ντάμας.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα από τα «μεγάλα ονόματα» της αγοράς δεν θα στριμωχνόταν για να συμμετάσχει στο Δ.Σ. της Προοδευτικής, μιας εταιρείας που εδώ και κάποια χρόνια έχει μηδενικό κύκλο εργασιών.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι καθόλου κατανοητό, γιατί στη θέση π.χ. του αντιπροέδρου μιας εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας -που θα ήθελε κάποτε να εμπλακεί και στον χώρο του real estate- θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας ιδιοκτήτης σφαγείου με ακαδημαϊκή εμπειρία την πρακτική άσκηση υποψήφιου κρεοπώλη και την εκπαίδευση εκδοροσφαγέα (το επάγγελμα του αείμνηστου Μάρκου Βαμβακάρη).

Δεν μπορεί επίσης κάποιος να αντιληφθεί γιατί στο Δ.Σ. δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός μηχανικός ή έστω ούτε ένας δικηγόρος, με δεδομένο ότι το τρέχον αντικείμενο δραστηριότητας της εισηγμένης είναι να επιδίδεται σε εκδικάσεις νομικών υποθέσεων (διεκδικήσεις γύρω στα 12 εκατ. ευρώ κυρίως από ελληνικό και ρουμανικό δημόσιο, αλλά και αγωγές εναντίον της γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ).

Άραγε να τίθεται και θέμα καταλληλότητας (διαχείριση σύνθετων νομικών υποθέσεων και φυσικά εκατομμυρίων ευρώ) των μελών του Δ.Σ. και εν γένει Εταιρικής Διακυβέρνησης στην εισηγμένη εταιρεία;

 

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Στις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η διαδικασία εξετάσεων για τους 1.200 ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές, που ήδη έχουν παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και προτίθενται να ριχθούν στη μάχη για την επίσπευση της έκδοσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που μόνο για τις κύριες συντάξεις και χωρίς τις περιπτώσεις των διεθνών και των επιδομάτων αναπηρίας αγγίζουν τις 125.000.

Η εξέταση θα διαρκούσε μία ώρα, μέσα στην οποία οι δικηγόροι και λογιστές θα έπρεπε να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις. Κάποιοι, τυχεροί-άτυχοι, κατάφεραν να μπουν στο σύστημα και να απαντήσουν σχεδόν στο σύνολο των ερωτήσεων, όταν ενημερώθηκαν ότι οι εξετάσεις ακυρώνονται και θα πραγματοποιηθούν σε άλλη ημέρα και ώρα. Μπάχαλο δηλαδή...

Κάποιοι άλλοι βέβαια, μάταια προσπαθούσαν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα, με το άγχος να χτυπάει κόκκινο, κυρίως λόγω του χρονικού περιορισμού. Όταν, δε, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, αποφασίστηκε η ακύρωση της διαδικασίας ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν τελικά, μέσω άλλης πλατφόρμας, αύριο Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v