Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2021

Η περιφερόμενη καμαριέρα της Μυκόνου, η αυτοκριτική στα ΕΛΤΑ και το κομπιουτεράκι στην Epsilon Net

Η περιφερόμενη καμαριέρα της Μυκόνου, η αυτοκριτική στα ΕΛΤΑ και το κομπιουτεράκι στην Epsilon Net

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Σημαντικά βελτιωμένα, σε ετήσια βάση, έσοδα από προμήθειες αναμένεται να εμφανίσουν στο 3ο τρίμηνο του έτους οι συστημικές τράπεζες.

Η μεταστροφή καταθέσεων σε επενδυτικά-ασφαλιστικά προϊόντα, λόγω των χαμηλών επιτοκίων, που αυξάνει τα έσοδα από Asset Management και Bancassurance, η αύξηση των συναλλαγών, μέσω ψηφιακών καναλιών, αλλά και με πιστωτικές κάρτες και οι νέες εκταμιεύσεις δανείων συνέβαλαν στην παραγωγή υψηλότερων εσόδων από προμήθειες.

Στον αντίποδα, οι στόχοι για νέες χορηγήσεις επιτυγχάνονται με μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω των υψηλών αποπληρωμών. 

 

EPSILON NET: Για ακόμη μια φορά, η Epsilon Net μέσω των εξαγορών της όχι μόνο επεκτείνεται σε υποσχόμενες κάθετες αγορές αλλά παράλληλα, αν βγάλουμε το κομπιουτεράκι, βλέπουμε ότι καταφέρνει να επηρεάζει θετικά το P/E της μετοχής της.

Έτσι, ανακοίνωσε χθες την εξαγορά του 88% της PCS έναντι 2,23 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 2,53 εκατ. για το 100% των μετοχών της νεοαποκτηθείσας εταιρείας.

Από την πλευρά της, η PCS σημείωσε στο φετινό εννεάμηνο προ φόρων κέρδη 367 χιλ. ευρώ, άρα όπως φαίνεται η εταιρεία αποκτήθηκε με μονοψήφιο δείκτη P/E, πολύ χαμηλότερο από αυτόν που διαπραγματεύεται η μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ.

Να συνεκτιμηθεί ότι η PCS διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο ύψους 1,39 εκατ. ευρώ.

ΥΓ: Οι υψηλές θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές της τελευταίας διετίας, σε συνδυασμό με τη μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Ιούλιος 2020) έχουν συμβάλει στο να διατηρείται η ρευστότητα της Epsilon Net σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά το μπαράζ των εξαγορών που έλαβαν χώρα κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

 

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Σκληρή κριτική στον κλάδο ταχυμεταφορών αλλά και στα ίδια τα ΕΛΤΑ άσκησε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρυσι στη διάρκεια του lockdown, με τα δέματα να στοιβάζονται και τους πελάτες να περιμένουν ατέλειωτες ημέρες να τα παραλάβουν.

«Από όλους πέρυσι αναδείχθηκε η γύμνια μας, μηδενός εξαιρουμένου».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι τα ΕΛΤΑ γυρίζουν σελίδα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα. «Δεν μένουμε στο παρελθόν, αλλά κοιτάμε μπροστά με γνώμονα το μέλλον και επικεντρώνουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό», είπε με νόημα και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε χειροκίνητα τη δουλειά, εκσυγχρονιζόμαστε αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Έχουμε ανηφόρα αλλά έχουμε πάρει καλό μονοπάτι».

Ας ελπίσουμε, γιατί πλησιάζουν Black Friday και Χριστούγεννα

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν φέτος οι Έλληνες ξενοδόχοι ήταν η εύρεση προσωπικού. Η σεζόν κινήθηκε ανέλπιστα καλά για πολλούς, αλλά αίφνης, όπως λένε οι ίδιοι, η εύρεση προσωπικού εξελίχθηκε σε πρόβλημα, ειδικά στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. 

Ενας εξ αυτών μεταφέρει την ιστορία μιας καμαριέρας στη Μύκονο που ξεκίνησε τη σεζόν σε ένα ξενοδοχείο, συνέχισε σε άλλο και τελικά βρέθηκε σε τρίτο, εισπράττοντας μάλιστα τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό των 1.500 ευρώ

Κατά πώς λέγεται, οι επιχειρηματίες στο Νησί των Ανέμων… μπίνταραν προκειμένου να προλάβουν να «επανδρώσουν» τα ξενοδοχεία τους και να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες τους.

  

WIND HELLAS: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 181 εκατ. ευρώ με ακύρωση ισάριθμων μετοχών αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 29 Οκτωβρίου, με σκοπό τον συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v