Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2021

Μια καλή «πρωτιά» της Ελλάδας - Τα σινιάλα από Ισραήλ για την 3η δόση - Νέα μεταγραφή στην Ελλάκτωρ

Μια καλή «πρωτιά» της Ελλάδας - Τα σινιάλα από Ισραήλ για την 3η δόση - Νέα μεταγραφή στην Ελλάκτωρ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα γραφεία της εταιρείας εθεάθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Σπύρος Μαρτίνης της EDPR, ενισχύοντας τη φημολογία ότι πρόκειται να αναλάβει θέση στον όμιλο.

Θέση συμβούλου, αρχικά, με ευθύνη τα θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας αναφορικά με το επενδυτικό και επιχειρηματικό κλίμα δίνουν οι γερμανικές επιχειρήσεις. Σχεδιάζουν να επενδύσουν κατά προτεραιότητα στην τοπική αγορά κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν Τσεχία και Σερβία σε σχετική κατάταξη.

Θετικά είναι τα στοιχεία για τη χώρα μας και σε ότι αφορά τον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών των γερμανικών επιχειρήσεων, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη, μετά τη Σαουδική Αραβία, με την Ινδονησία να ακολουθεί.

Πρόκειται για συμπεράσματα της φθινοπωρινής έρευνας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) σε συνεργασία με το δίκτυο Επιμελητηρίων της στο εξωτερικό (AHKs), αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν 3.200 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

 

ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ: Πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, στην ταχύτητα με την οποία θα τρέξει ο ενισχυτικός εμβολιασμός.

Επ’ αυτού πολλά διδάσκει το Ισραήλ, που βρίσκεται μακράν πρώτο στη χορήγησή του, που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο.

Το «κακό» νέο είναι ότι μεταξύ όσων έλαβαν την τρίτη δόση καταγράφονται 10.600 κρούσματα, τα λεγόμενα «breakthrough», καθώς διαπερνούν την ασπίδα των εμβολίων. Το καλό νέο είναι ότι αυτά τα κρούσματα εντοπίζονται σε ένα σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων πολιτών, αντιστοιχούν δηλαδή μόλις σε 0,27%.

Αυτές οι μολύνσεις, λένε ειδικοί, εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους ή ανοσοκατεσταλμένους. Και για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της λεγόμενης και «αναμνηστικής» δόσης, επισημαίνουν ένα κρίσιμο στοιχείο: το δεύτερο μισό του Αυγούστου η χώρα είχε κατά μέσο όρο 8.300 κρούσματα τη μέρα.

Εσχάτως, μόλις 480

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v