Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2021

Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου: Με μια λέξη, όνειδος - Μπίζνες στην Ελλάδα για τον IKEA junior - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πύρρειες νίκες

Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου: Με μια λέξη, όνειδος - Μπίζνες στην Ελλάδα για τον IKEA junior - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πύρρειες νίκες

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την αίσθηση της «νίκης» προσπάθησαν χθες να καλλιεργήσουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, κατόπιν της ανακοίνωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Μικρή σημασία έχει, αν για κάποια πλευρά υπήρξε «νίκη στα σημεία». Διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία χάνει από τη συνεχιζόμενη διαμάχη κι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί λύση, αν οι εμπλεκόμενοι θέλουν, όπως οι φυσιολογικοί μέτοχοι μιας εταιρείας, να βγάλουν… λεφτά. Ως τότε οι νίκες είναι πύρρειες για την εταιρεία και τους λοιπούς μετόχους.

Ήμασταν ίσως οι μόνοι σε τούτη τη στήλη που είχαμε προειδοποιήσει εξαρχής ότι το «σίριαλ» θα αργήσει να τελειώσει, ότι θα έχει πολλά επεισόδια. Αυτό ακριβώς συνέβη. Έτσι τώρα τολμούμε να μαντέψουμε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους μονομάχους, εφόσον, επαναλαμβάνουμε, θέλουν να βγάλουν χρήμα.

Τα έργα ξαναζωντανεύουν, σε τέτοια μεγέθη που θα δυσκολευτεί να απορροφήσει η κατασκευαστική αγορά, κι όποιος κατέβει στο γήπεδο (που πιθανώς θα περιλάβει και σημαντικές εταιρικές ανακατατάξεις) με εσωτερικό… χάντικαπ, θα βγει χαμένος.

ΥΓ: Η άνοδος της μετοχής χθες, λένε κάποιες πηγές, έδειξε να προεξοφλεί δημόσια προσφορά. Δεν το υιοθετούμε, αλλά κρίνουμε πως είναι άξιο αναφοράς.

 

IKEA: Ο βενιαμίν της επιχειρηματικής οικογένειας Kamprad, γιος του γνωστού Ingvar Kamprad που ίδρυσε την ΙΚΕΑ, φαίνεται να έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο την Ελλάδα.

Όπως μαθαίνουμε, έχει τοποθετήσει κεφάλαια σε νεοφυή εταιρεία συμμετοχών. Πιο συγκεκριμένα, ένα έμβασμα 1,5 εκατ. ευρώ που υπέπεσε στο ραντάρ της στήλης φέρεται να καλύπτει το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετοχών MDS Holding SA.

Μοναδικός μέτοχός της είναι ο Σουηδός Niclas Achim Mathias Kamprad (του Ingvar και της Margaretha Maria), ο γνωστός γιος δηλαδή…

Η MDS εμφανίζεται να δραστηριοποιείται κυρίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Εγκαινιάζει, όμως, την παρουσία της και στην εστίαση. Και αυτό γιατί φέρεται να ελέγχει μια επίσης νεοσύστατη εταιρεία με την -μάλλον εύγλωττη- επωνυμία «e-eat».

Η τελευταία, βάσει καταστατικού, κινείται σε σειρά από τομείς κυρίως γύρω από το catering και υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών με σερβίρισμα. Στη λίστα περιλαμβάνονται ζαχαροπλαστεία, πιτσαρίες και ψητοπωλεία.

Μέχρι και… σουβλατζίδικα!

 

ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνο ως «ντροπή» μπορεί να χαρακτηρίσει η στήλη τη στάση της εταιρείας Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος, στις εγκαταστάσεις της οποίας στο Κερατσίνι βρήκε τραγικό θάνατο στις 17 Νοεμβρίου η 8χρονη Όλγα.

Κοντά δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν, κατά το οποίο το 8χρονο παιδί ψυχορραγούσε αβοήθητο για περισσότερα από 70 λεπτά, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου δεν έχει αξιωθεί να κάνει καμία δήλωση. Και αυτό αποτελεί όνειδος.

Όμως εξίσου σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και η στάση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δεν έχουν παρέμβει ακόμη για να απαιτήσουν από την εταιρεία να τοποθετηθεί για το θανατηφόρο περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ένα θλιβερό συμβάν με το οποίο ασχολείται η δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v