Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2021

Στα κάγκελα η κτηματαγορά για τις μεταβιβάσεις - Bitcoin: Το δες, το... έπαιξες; *Ερχονται ζόρια για τα σούπερ μάρκετ

Στα κάγκελα η κτηματαγορά για τις μεταβιβάσεις - Bitcoin: Το δες, το... έπαιξες; *Ερχονται ζόρια για τα σούπερ μάρκετ

ΑΚΙΝΗΤΑ: Η δημοσίευση των πληροφοριών για επικείμενη 15νθήμερη «παράταση» στις αγοραπωλησίες ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές τιμές έφερε θύελλα αντιδράσεων αντί για ικανοποίηση στην αγορά. Έξι εμπλεκόμενες οργανώσεις (από δικηγόρους και συμβολαιογράφους έως ιδιοκτήτες ακινήτων, μεσίτες, μικρομεσαίους και κατασκευαστές) συνυπογράφουν επιστολή, ζητώντας εξάμηνη παράταση αντί για το 15νθήμερο.

Το εξάμηνο φαντάζει αυτή την ώρα αδύνατο. Δεν αποκλείεται όμως μετά τις αντιδράσεις, να κάνει κάτι παραπάνω το υπουργείο Οικονομικών. Αλλωστε, η διάταξη νόμου δεν έχει κατατεθεί ακόμα στη Βουλή.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για παράταση ενός μήνα στο παλιό καθεστώς. Μένει να διαπιστωθεί αν επαρκεί... 

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Ίσα βάρκα ίσα νερά στις πωλήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα κλείσει η φετινή χρονιά για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Όχι άσχημα μετά την περσινή διψήφια ανάπτυξη, θα σκεφτεί κάποιος και όχι άδικα.

Υπάρχει όμως και άλλη ανάγνωση. Σύμφωνα με αυτή, δεν μιλούμε για «διόρθωση» αλλά για πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά.

Στελέχη του κλάδου αναμένουν διατήρηση των πιέσεων στις πωλήσεις και το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το 2021, οπότε -θυμίζουμε- η χώρα τελούσε υπό lockdown και τα σούπερ μάρκετ «έπαιζαν μπάλα» μόνα τους στην αγορα.

Η αιτία γνωστή: έρχεται νέο κίνημα ανατιμήσεων από το νέο έτος, που σε συνδυασμό με την έκρηξη του κόστους ενέργειας οδηγεί σε περικοπές δαπανών τους καταναλωτές.

 

BITCOIN: Εγγυώνται οι προηγούμενες αποδόσεις τις επόμενες; Η απάντηση είναι συνήθως όχι. Ωστόσο, ίσως πρέπει να έχετε κατά νου το εξής στοιχείο: Η πτώση του Βitcoin για τρεις συνεχείς εβδομάδες προοιωνίζεται, με βάση το παρελθόν, ανοδική αντίδραση.

Από τους υπολογισμούς που κάνει το Bloomberg, ανάλογο σήμα έχει δώσει το κρυπτονόμισμα 15 φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Και τις 15 αντάμειψε όσους αγόρασαν στα χαμηλά με μέση απόδοση 39% τους επόμενους τρεις μήνες και 225% στο 12μηνο. Θα το κάνει και τώρα; Αγνωστό... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v