Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2021

Βγάζουν... μάτι τα μερίσματα των utilities στο ΧΑ - Η διόρθωση αδικίας στο «Εξοικονομώ» και το bonus της Βιοκαρπέτ

Βγάζουν... μάτι τα μερίσματα των utilities στο ΧΑ - Η διόρθωση αδικίας στο «Εξοικονομώ» και το bonus της Βιοκαρπέτ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: Τα καλά να λέγονται. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διόρθωσε άμεσα την αδικία που είχε επισημάνει με ρεπορτάζ του το Euro2day.gr στο νέο Εξοικονομώ. Αφορούσε στον εκτοπισμό από το πρόγραμμα όσων αγόρασαν φέτος κατοικία παλαιότητας, με την προσδοκία να αξιοποιήσουν τα οφέλη του για να την αναβαθμίσουν ενεργειακά.

Στον Οδηγό του Εξοικονομώ, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπεται για όσους απέκτησαν σπίτι μετά τις 31/12/2020 να το αποδείξουν: επιδεικνύοντας την καταχώρησή του στο Ε9, με την αίτηση να επισυναφθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρησής του στο Κτηματολόγιο και να τεκμηριωθεί η μελλοντική χρήση του ως κύρια κατοικία με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, που ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, και οι νεόκοποι ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

UTILITIES: Συνήθως τα utilities χαρακτηρίζονται για την αμυντική τους συμπεριφορά σε περιόδους κρίσεων, πράγμα που απέδειξαν και στην περίπτωση της τρέχουσας πανδημίας.

Οι μετοχές τους κατατάσσονται συνήθως στις επιλογές χαμηλού ρίσκου, αν και κάθε μία από αυτές τις εταιρείες έχει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη πενταετία, μέσα από υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, με στόχο την αύξηση των εσόδων και των κερδών της.

Παράλληλα, το σύνολο των εισηγμένων utilities χαρακτηρίζεται για την υψηλή του ρευστότητα (της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένης, μετά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου), αλλά και την πολιτική υψηλών χρηματικών διανομών προς τους μετόχους (πλην ΔΕΗ).

Στον παρατιθέμενο πίνακα παρουσιάζεται η κερδοφορία εννεαμήνου των utilities, καθώς και οι μερισματικές τους αποδόσεις με βάση τις φετινές χρηματικές διανομές (ο ΟΤΕ μοίρασε και έκτακτο ποσό λόγω της πώλησης θυγατρικής του στη Ρουμανία) και το κλείσιμο τιμών της 3ης Δεκεμβρίου.

Μιλάμε για μερισματικές αποδόσεις που σε καμιά περίπτωση δεν τις λες και ευκαταφρόνητες…




PROFILΕ: Η πλατφόρμα που δημιούργησε η Profile βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες των υπουργών Τσιάρα και Πιερρακάκη για τη δυνατότητα που θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου την εξέλιξη των πινακιδίων και των εκθεμάτων στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια της χώρας.

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά από το Πρωτοδικείο της Αθήνας και σύντομα θα επεκταθεί σε αυτά της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Λάρισας, με εμπλουτισμένες μάλιστα υπηρεσίες.

Η εισηγμένη εταιρεία δηλώνει ενεργά το παρών και στα έργα εκείνα του δημοσίου στα οποία διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα πολύ σημαντικό κομμάτι τους.

 

ΒΙOΚΑΡΠΕΤ: Ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία της Exalco (θυγατρική εταιρεία της εισηγμένης Βιοκαρπέτ) να μοιράσει extra bonus 150.000 ευρώ στους εργαζόμενους του τομέα παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πολύ αυξημένο ενεργειακό κόστος που θα κληθούν φέτος να καταβάλουν για τη θέρμανση των κατοικιών τους.

Η Βιoκαρπέτ σημείωσε στο φετινό εννεάμηνο κέρδη ύψους 3,54 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 958 χιλ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v