Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2021

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η χαρά των δικηγόρων - Διώχνει τις... σκιές η Moda Bagno *Τα «καμένα» εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η χαρά των δικηγόρων - Διώχνει τις... σκιές η Moda Bagno *Τα «καμένα» εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο βασικών μετόχων είναι αυτό που λέμε «η χαρά των δικηγόρων». Δικαστήρια, εξώδικα, επιστολές με άκρως νομική φρασεολογία, σχεδόν σε κάθε επεισόδιο. Στα τελευταία επεισόδια, το «κλου» ήταν ότι πρώτα εγκαλούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ένας, εσχάτως την εγκαλεί ο άλλος.

Πάντως το ότι η πλευρά των Ολλανδών έφτασε στο σημείο να «απειλεί» την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με -διεθνείς μάλιστα- δικαστικές κινήσεις και με κοινοποιήσεις σε εισαγγελείς, δεν νομίζουμε ότι αποτελούσε την πλέον κατάλληλη κίνηση.

Διότι κάτι τέτοια ουδόλως αρέσουν στις εποπτικές αρχές, αλλά και δημιουργούν «περίεργο» κλίμα.

Προς το παρόν είχε ήδη ως αποτέλεσμα να τους κατηγορήσουν οι εφοπλιστές για απόπειρα «εκφοβισμού» της Επιτροπής. Για το αν θα επέμβουν οι εισαγγελείς στην όλη υπόθεση, όπως (για διαφορετικούς λόγους) τους καλούν... αμφότερες οι παρατάξεις, δεν είμαστε σίγουροι.

Το σίγουρο είναι ότι όσο τα πράγματα εκτροχιάζονται, δύσκολο να γίνει η εταιρεία «χαρά των μετόχων», αντί των… δικηγόρων.

Αυτό δείχνει άλλωστε και η πορεία της μετοχής. Σε διάστημα τελευταίου 12μήνου, έχει μείνει σχεδόν ακίνητη, αντίθετα με τις μετοχές των άλλων τριών «πρωτοκλασάτων» εισηγμένων κατασκευαστικών ομίλων, που έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο.

 

MΟDA BAGNO: Με βάση την τρέχουσα αποτίμησή της στο ταμπλό του ΧΑ (12,5 με 13 εκατ. ευρώ), η εταιρεία διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική της αξία (16,74 εκατ. στις 30/9/2021) και με μονοψήφιο δείκτη P/E (καθαρά κέρδη εννεαμήνου στο 1,811 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, ενώ παλαιότερα αρκετοί ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν για τους δείκτες ρευστότητας, τώρα με καθαρό χρέος που κυμαίνεται γύρω στα 6 εκατ. ευρώ (5,89 εκατ. στις 30/6/2021) και με EBITDA εννεαμήνου στα +3,2 εκατ. ευρώ, οι όποιοι φόβοι διασκεδάζονται.

ΥΓ: Οι πωλήσεις των επίπλων επηρεάζονται από την οικοδομική δραστηριότητα και το εστιατόριο της Μυκόνου από τον εισερχόμενο τουρισμό. Το πιθανότερο είναι πως και οι δύο αυτοί τομείς θα κινηθούν ανοδικά στην Ελλάδα το 2022.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Θυμάστε το περιβόητο project της «European Super League»; Ηταν ο συνασπισμός 12 εκ των ισχυρότερων ομάδων της Ευρώπης (Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ κ.λπ.) που σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη, ανακοινώνοντας την πρόθεση να δημιουργηθεί μια κλειστή λίγκα με τη χρηματοδότηση της JPMorgan.

Το σχέδιο κατέρρευσε σε λίγα 24ωρα καθώς συνάντησε σφοδρή αντίδραση από FIFA, κυβερνήσεις αλλά και οπαδούς.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι κάθε άλλο παρά φωτοβολίδα υπήρξε. Και αυτό γιατί σε διάστημα μηνών που προηγήθηκαν, δαπανήθηκαν εκατομμύρια τόσο για νομική προετοιμασία όσο και για λόμπινγκ.

Μόνο δύο νομικές εταιρείες και οκτώ εταιρείες δημοσίων σχέσεων έλαβαν, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλλον τώρα τα κλαίνε οι πρόεδροι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v