Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2021

Ποιος γνώριζε για τη μελέτη οέο;

Ποιος γνώριζε για τη μελέτη οέο;

Να μας συγχωρήσουν Σαββατιάτικα οι αναγνώστες για τον ολίγον περιπαικτικό τίτλο του σχολίου, σε ένα σοβαρό θέμα, αλλά ο τραγέλαφος με τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν έχει τέλος.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας επιμένουν ότι δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός, ούτε οι συνεργάτες του στο Μαξίμου για την μελέτη, κι ότι έτσι κι αλλιώς ήταν αδιάφορη, ασήμαντη, για γνωστά θέματα κ.λπ. Ωστόσο ενώ ο ένας από τους συντάκτες της μελέτης, (ο κ. Λύτρας) επιμένει ότι ενημέρωσαν σε «ανώτατο επίπεδο, αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις» κι ότι αν δεν μπορούσαν να ενημερώσουν, θα έκαναν προδημοσίευση, μιλώντας πάντα μόνο σε πληθυντικό αριθμό (μαζί με τον κ. Τσιόδρα δηλαδή), εν τούτοις ουδείς από την κυβέρνηση, είτε από το Μαξίμου, είτε από το Υπουργείο Υγείας, έχει πει, ποιος εν τέλει ενημερώθηκε για τη μελέτη.

Όλοι λένε ότι δεν γνώριζαν: Ο Γ. Οικονόμου για λογαριασμό του Μαξίμου συνολικά, ο Α. Σκέρτσος, για τον εαυτό του και το Μαξίμου. Στην ίδια γραμμή ο Β. Κικίλιας, -μέσω πηγών- ως υπουργός Υγείας εκείνη την περίοδο, αλλά και ο Θ. Πλεύρης («στο υπ. Υγείας δεν υπάρχει αυτή η μελέτη. Αναζήτησα τα πρωτόκολλα, δεν έχει κατατεθεί», δήλωσε χθες στη Βουλή. Σε διάψευση προχώρησε και ο Π. Πρεζεράκος, ως γενικός γραμματέας του Υγείας).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα όταν ρωτήθηκε επιτακτικά στον Ant1 «ποιος ήξερε», διότι έλεγε μόνο ότι το Μαξίμου δεν ήξερε, απάντησε με το αμίμητο «θα με αφήσετε να απαντήσω αυτό που θέλω εγώ»! Για να πει τελικά, μετά από περαιτέρω πίεση, του τύπου «στο υπουργείο Υγείας ρωτήσατε;», ως εξής: «δεν είναι σε γνώση μας εάν η έκθεση έχει παραδοθεί σε κάποιον από τον κ. Λύτρα. Τι να σας πω… ρωτήστε τον»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v