Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2021

ΑΔMHE: Στο β' ημίχρονο θα κριθεί το ματς -Νέο deal ετοιμάζει η Premia-Η Κεφαλαιαγορά, η Intrakat και το ακίνητο

ΑΔMHE: Στο β ημίχρονο θα κριθεί το ματς -Νέο deal ετοιμάζει η Premia-Η Κεφαλαιαγορά, η Intrakat και το ακίνητο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ. Στο ακίνητο της οδού Ιπποκράτους που αποτελεί ιδιοκτησία του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου θα μετακομίσει τελικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσω… του ομίλου Intrakat.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο κτίριο που το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο έχει εκμισθώσει στην Intrakat, θα υπενοικιαστεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού προηγουμένως ο εισηγμένος κατασκευαστικός όμιλος προχωρήσει σε μια σειρά εργασιών προκειμένου το κτίριο να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ΕΚ.

Η κίνηση αυτή, εκτός των άλλων, θα οδηγήσει και σε μείωση του ενοικίου που καταβάλει σήμερα η Επιτροπή για τη μίσθωση του ακινήτου της οδού Κολοκοτρώνη.

 

PREMIA PROPERTIES. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Premia Properties (προσύμφωνο για 153 διαμερίσματα φοιτητικών εστιών με ετήσια έσοδα 640 χιλ. ευρώ για τα επόμενα 20 χρόνια), πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί ένα ακόμη deal πριν την έκδοση του εταιρικού ομολόγου τον προσεχή Ιανουάριο.

Οι νέες επενδύσεις που συνοδεύονται από μακρόχρονες συμβάσεις και υψηλά yields, αλλά και το ισχυρό σχήμα των βασικών της μετόχων θα χρησιμοποιηθούν ως δέλεαρ για την άντληση από το ευρύ αποταμιευτικό-επενδυτικό κοινό, ποσού που θα κυμανθεί γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

 

AΔΜΗΕ: Έστριψαν απότομα το τιμονι οι Κινέζοι, όπως θα διαβάσατε και στο ρεπορτάζ του  Euro2day.gr, καθώς το νέο 10ετές επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας εγκρίθηκε παμψηφεί, ενώ συνυπέγραψαν και την απάντηση προς τη ΡΑΕ. Δεδομένου όμως ότι μιλάμε για Κινέζους, κι όχι για τίποτε τυχαίους, θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας, αν η υποχώρηση ήταν τακτική ή στρατηγική.

Αν όπως αναμένεται, εγκριθεί και από την State Grid, η ανανέωση της θητείας του Προέδρου και CEO Μάνου Μανουσάκη, (την οποία προσωρινά μπλόκαραν) τότε η υποχώρηση θα είναι στρατηγική, λένε γνώστες της αγοράς και των κινεζικών αντιλήψεων, από άλλες χώρες και… μετερίζια.

Αν δεν συμβεί αυτό, γεγονός που θα υποχρεώσει την ελληνική πλευρά σε πολύπλοκες διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας «κοινής αποδοχής», (η οποία θα γνωρίζει προφανώς όσα προηγήθηκαν) τότε η υποχώρηση ήταν θέμα βραχυπρόθεσμης τακτικής. Στρατηγικά, η κινεζική εταιρεία θα παραμείνει προσηλωμένη στον έλεγχο των εξελίξεων του ΑΔΜΗΕ, με επίκεντρο τις μεγάλες διασυνδέσεις, πέρα και πάνω από τα δικαιώματα που της δίνει το 24%.

Κοινώς η ουσία στο ελληνοκινεζικό ματς δεν κρίνεται στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v