Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2021

Φαβορί η Πειραιώς για την HSBC Ελλάδος; - Οι δύο μονομάχοι στην Alpha Bank και ο ενοικιαστής που έγινε… ιδιοκτήτης

Φαβορί η Πειραιώς για την HSBC Ελλάδος; - Οι δύο μονομάχοι στην Alpha Bank και ο ενοικιαστής που έγινε… ιδιοκτήτης

ΗΡΙΔΑΝΟΣ: Με τίμημα ίσο με την τιμή εκκίνησης (6,3 εκατ. ευρώ) κατακυρώθηκε ο πλειστηριασμός του ακινήτου που στεγάζει το ξενοδοχείο Ηριδανός, στον σημερινό του μισθωτή.

Επισπεύδουσα ήταν η Εθνική Τράπεζα, στην οποία περιήλθε το ακίνητο μέσω της Probank Leasing και ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω ακίνητο στέγαζε ξενοδοχείο, το οποίο έκλεισε στις αρχές της οικονομικής κρίσης. Για όσους θυμούνται τις ένδοξες εποχές προ πανδημίας, εκεί φιλοξενούνταν για ένα διάστημα το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου «Βαρούλκο».

Επαναλειτούργησε μόλις το 2019, κάτω από νέα επωνυμία (Athenaeum Eridanus Luxury Hotel), με μισθωτή την εταιρεία Athenaeum Hotels Group που διαχειρίζεται ακόμη δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα. Πλέον ο μισθωτής γίνεται και ιδιοκτήτης του ακινήτου που εδράζεται επί της οδού Πειραιώς 78 και Σαλαμίνος στον Κεραμεικό.

Πρόκειται δε για 5άστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 39 δωματίων με 81 κλίνες και αποτελείται από ένα πενταώροφο διατηρητέο επί της οδού Πειραιώς κι ένα τριώροφο κτίσμα συμβατικής κατασκευής επί της οδού Σαλαμίνας.

 

ALPHA BANK-ORBIT: Μεταξύ της Hoist και σχήματος στο οποίο συμμετέχει η γερμανική εταιρεία EOS θα κριθεί η «μάχη» για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια, συνολικής απαίτησης 2,3 δισ. ευρώ και αρχικού κεφαλαίου περί το 1,5 δισ. ευρώ.

Η Hoist δραστηριοποιείται καιρό στην εγχώρια αγορά και ιδιαίτερα στην απόκτηση ανεξασφάλιστων απαιτήσεων, ενώ αποτελεί έναν από τους αρχικούς μετόχους της PQH μαζί με τις PwC και Qualco.

Η γερμανική EOS είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί με αξιώσεις χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα και ακούγεται ότι έχει συμπράξει με επιχειρηματικά συμφέροντα, που πρόσφατα επενδύουν στον τομέα των servicers.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-HSBC: Όσα δεν έφεραν τα προηγούμενα χρόνια, με τις συνεχείς άκαρπες προσπάθειες πώλησης, θα το φέρει το τέλος της φετινής χρονιάς;

Ο λόγος για την εν Ελλάδι δραστηριότητα της HSBC, που ο όμιλος προσπαθεί να πωλήσει εδώ και καιρό. Φέτος, βρέθηκε σε πολύμηνη διαπραγμάτευση με τη Eurobank, η οποία απέβη άκαρπη και εν συνεχεία απευθύνθηκε σε Εθνική και Πειραιώς.

Στελέχη της Εθνικής, πάντως, δίνουν ως πρώτο «φαβορί» την ανταγωνίστρια Πειραιώς. Δύσκολο να το κάνουν από… ταπεινότητα. Μάλλον κάτι ξέρουν ή έχουν αποφασίσει.

Άντε να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v