Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2021

Ενέργεια: Η κρίση και οι... Ιφιγένειες- Πακτωλός δισ. στις πλατφόρμες- Alpha Bank και Aurora

Ενέργεια: Η κρίση και οι... Ιφιγένειες- Πακτωλός δισ. στις πλατφόρμες- Alpha Bank και Aurora

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παρότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές του φυσικού αερίου πέφτουν δραστικά (ας είναι καλά και ο αμερικάνικος στόλος φορτίων LNG), καθώς σήμερα για παράδειγμα, η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα είναι στα 162 ευρώ (και στη Γερμανία στα… 73 ευρώ) η απόσταση από τις φυσιολογικές μέσες τιμές παραμένει χαώδης, ενώ οι δυσμενείς επιδράσεις στην οικονομία και τα νοικοκυριά συνεχίζονται.

Το χειρότερο δε είναι πως ουδείς αναμένει πλέον επιστροφή στην παλαιά «κανονικότητα», για τα επόμενα… χρόνια. Έτσι, δεν είναι ίσως περίεργο ότι εκτοξεύονται βέλη όχι μόνο από την πλευρά της αγοράς προς τους αρμοδίους πέριξ της κυβέρνησης, αλλά κι από ακραιφνώς φιλοκυβερνητικά μέσα, προς συγκεκριμένους αποδέκτες. Άλλοτε έχουν στόχο το ΥΠΕΝ, άλλοτε στελέχη κρατικών εταιρειών, άλλοτε φτάνουν έως και το Μαξίμου, δημιουργώντας την αίσθηση εσωτερικής «φαγωμάρας».

Είτε πρόκειται όμως για το θέμα της (κατά πολλούς πρόωρης) απολιγνιτοποίησης, είτε για την περαιτέρω προμήθεια φυσικού αερίου, είτε για τις ΑΠΕ και τις κατηγορίες για καθυστέρηση σχετικών νομοθετημάτων, η δυσαρέσκεια φαίνεται να είναι μεγάλη. Όπως και η προσπάθεια να βρεθούν «Ιφιγένειες» δια παν ενδεχόμενο….

Στη ρίζα του κακού πάντως φαίνεται να βρίσκεται η γνωστή ρήση που λέει ότι «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις». Εξαιρετική επικοινωνιακά- και θετική ως πρόθεση- η στρατηγική ταχείας πορείας της χώρας προς την «πράσινη ενέργεια, μόνο που σκόνταψε στους αμειλικτους περιορισμούς της… πραγματικότητας.

Ελληνικής και διεθνούς.

 

ALPHA BANK: Η τράπεζα μεγάλωσε την περίμετρο της συνθετικής τιτλοποίησης Aurora, σε σχέση με την αρχική καθοδήγηση, την οποία είχε δώσει, όταν δημοσίευσε, τον Απρίλιο, αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2020.

Στην περίμετρο, πέραν των δανείων SMEs, μπήκαν και εξυπηρετούμενα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων. Η μεγαλύτερη μείωση σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού ενίσχυσε, κατά 47 μονάδες βάσης, το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, έναντι αρχικής καθοδήγησης για 30μ.β.

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ. Από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά οι δουλειές ήταν εύκολες για τις μεγάλες πλατφόρμες video streaming (Walt Disney, WarnerMedia κ.τλ.). Οι πελάτες άλλωστε ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω των αλλεπάλληλων lockdown και επιζητούσαν κάποια διασκέδαση.

Τα δεδομένα ωστόσο αλλάζουν. Από εδώ και πέρα όποιος θέλει να έχει τα ηνία της αγοράς πρέπει να πληρώσει και μάλιστα αδρά για ποιοτικό περιεχόμενο.

Ετσι, διαβάζουμε ότι τα οκτώ μεγαλύτερα γκρουπ θα ξοδέψουν τον επόμενο 115 δισεκατομμύρια δολάρια για παραγωγές.

Αν βάλετε και τα δικαιώματα για αθλητικές μεταδόσεις το ποσό εκτοξεύεται στα 140 δισ. δολάρια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v