Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2022

Tράπεζες: Τα bonus επιστρέφουν - Ελληνικό χρήμα δανείζεται η… Heineken! - Yπεραξίες για Prodea και Παπαλέκα

Tράπεζες: Τα bonus επιστρέφουν - Ελληνικό χρήμα δανείζεται η… Heineken! - Yπεραξίες για Prodea και Παπαλέκα

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τη λειτουργία, κυρίως τα δικαιώματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ακουμπούν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και σίγουρα θα βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των τραπεζών από τη σφιχτή αγκαλιά του δημοσίου (σ.σ. η θηλιά έχει διαφορετικά μεγέθη ανά τράπεζα).

Υπάρχει όμως και μια αλλαγή που τα ανώτατα στελέχη των διοικήσεων την περιμένουν πώς και πώς…

Πρόκειται για τη διάθεση μπόνους χωρίς τους μνημονιακούς κόφτες. Η στήλη δεν είναι εναντίον των μπόνους, ίσα ίσα οι καλύτεροι πρέπει να επιβραβεύονται…

Επίσης, η επαναφορά των μπόνους στέλνει μήνυμα ότι οι τράπεζες αποκτούν κανονικότητα και μπορούν να προσελκύσουν στελέχη που έως σήμερα δεν ήθελαν να εργασθούν στον κλάδο.

 

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Στη σύναψη σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και της Heineken International BV (μετόχου πλειοψηφίας της ελληνικής θυγατρικής) για τη χορήγηση προς την τελευταία έντοκου δανείου, προχώρησε το Δ.Σ. της ελληνικής εταιρείας.

Η διάρκεια του δανείου είναι τριετής, δηλαδή έως τις 29 Οκτωβρίου του 2024, για ποσά που δεν θα υπερβαίνουν συνολικά τα 100 εκατ. ευρώ με επιτόκιο δανεισμού Euribor τριμήνου όπως αυτό δημοσιεύεται από τον διεθνή οργανισμό Bloomberg, πλέον περιθωρίου κέρδους όπως ορίζεται από τις πολιτικές του ομίλου Heineken.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ενέκρινε επίσης τη διανομή προσωρινού μερίσματος στους μετόχους της, ποσού 11.989.694,43 ευρώ, που θα αφορά στη χρήση του οικονομικού έτους 2021. Το 2020 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είχε μοιράσει στους μετόχους της μέρισμα 16 εκατ. ευρώ, όσο και το 2019.

 

PRODEA: Προ μερικών ετών η Prodea αγόρασε, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, το Hilton Λευκωσίας (Cyprus Tourism Development Company-CTDC) από τη MIG και τον όμιλο Λούη.

Ακολούθησε τον Δεκέμβριο του 2020 η στρατηγική συνεργασία με τον επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα και την εταιρεία του, YODA Group, για από κοινού ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον τομέα τουρισμού και ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μέσω της Mediterranean Hospitality Venture (MHV), η οποία ελέγχει κατά 100% τη CTDC.

Τώρα, ήρθε η ώρα Prodea και Παπαλέκας να εξελίξουν το αρχικό σχέδιο για περαιτέρω δόμηση των ακινήτων της Cyprus Tourism Development Company. Η τελευταία πέραν της ξενοδοχειακής μονάδας διαθέτει όμορο οικόπεδο, που θα χρησιμοποιηθεί για ανέγερση πύργου γραφείων 17 ορόφων και συγκροτήματος ξενοδοχειακών κατοικιών.

Για να βγουν οι συντελεστές δόμησης θα ενοποιηθεί το όμορο οικόπεδο με αυτό του ξενοδοχείου καθώς και με ένα εφαπτόμενο τρίτο, που ανήκει σε Κύπριους επιχειρηματίες.

Αφού κτιστούν ο πύργος γραφείων και το συγκρότημα ξενοδοχειακών κατοικιών, θα υπάρξει νέα οριζόντια κατάτμηση.

Η Prodea θα αγοράσει τον Πύργο γραφείων, μικτής έκτασης 18.228 τ.μ., από την The Cyprus Tourism Development Company (CTDC), η YODA το συγκρότημα ξενοδοχειακών κατοικιών και το ξενοδοχείο (Landmark Nicosia) θα παραμείνει στην CTDC, την οποία ελέγχουν από κοινού Prodea/Invel και όμιλος Παπαλέκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v