Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2022

Αλλαγές κορυφής σε Εθν. Ασφαλιστική και Attica Bank - Έργα Ελληνικού: Ποιοι προηγούνται - Υποθαλάσσια… αποζημίωση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αλλαγές κορυφής σε Εθν. Ασφαλιστική και Attica Bank - Έργα Ελληνικού: Ποιοι προηγούνται - Υποθαλάσσια… αποζημίωση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Μπορεί η ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC Capital να καθυστερεί, λόγω DG Comp, το private equity fund όμως φέρεται να διαθέτει έτοιμο management team, που θα «τρέξει» την ασφαλιστική.

Ο προαλειφόμενος CEO προέρχεται από την Κύπρο και διατηρεί στενές σχέσεις με τη CVC εδώ και μερικά χρόνια.

Παρεμπιπτόντως, η εξαγορά δεν έχει λάβει ακόμη ούτε την έγκριση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης Τράπεζας της Ελλάδος.

Οπότε χρόνος προετοιμασίας υπάρχει άπλετος…

 

ATTICA BANK: Σε αναζήτηση μεταβατικής ή μόνιμης διοίκησης για την Attica Bank βρίσκονται οι μέτοχοί της. Το σενάριο ανάθεσης της διοίκησης, για ένα εξάμηνο, στην Alvarez & Marsal δεν προκρίνεται, λόγω του φόβου δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει προηγούμενο αντίστοιχων αναθέσεων.

Ο χρόνος, εν τω μεταξύ, πιέζει καθώς πρέπει να ανατεθεί σε ελεγκτική/συμβουλευτική εταιρεία η διενέργεια του άτυπου Credit File Review, από το οποίο, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις για εξασφάλιση της ελάχιστης πιστοληπτικής διαβάθμισης τιτλοποιήσεων, θα βγει ο οριστικός λογαριασμός εξυγίανσης.

Η Deloitte λόγω της προηγούμενης εμπλοκής και γνώσης του θέματος έχει προβάδισμα…

 

LAMDA-ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Καλύτερη οικονομική προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει η Άβαξ για τα έργα υποδομών στο Ελληνικό (υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Ποσειδώνος, λιμενικά έργα κ.ά.). Ακολουθεί η κοινοπραξία Archirodon-ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Για τον Marina Residential Tower (MRT) την καλύτερη προσφορά ακούγεται ότι κατέθεσε η κοινοπραξία Archirodon-BESIX.

Ιδωμεν...

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ: Τελειώνει, όπως πληροφορείται η στήλη, η πολυετής υπόθεση καταβολής αποζημίωσης στην κοινοπραξία ΆΚΤΩΡ Παραχωρήσεις-Archirodon, που είχε αναλάβει το έργο της υποθαλάσσιας οδού στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο ακυρώθηκε και μετά από δικαστικές εκκρεμότητες, που κράτησαν χρόνια, στις 14/7/2021 εκδόθηκε από τον Άρειο Πάγο απόφαση περί αμετάκλητης απόρριψης των αγωγών ακυρώσεως, που είχε υποβάλει το Δημόσιο. Κατά συνέπεια, οι 4 από τις 7 διαιτητικές αποφάσεις του 2010 είναι αμετάκλητα ισχυρές, και άμεσα εκτελεστές.

Μετά από αυτά Δημόσιο και τεχνικές οδηγήθηκαν σε συμβιβασμό για το ύψος της αποζημίωσης.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εσωτερική υπόθεση θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πλήρωση της θέσης γενικού διευθυντή εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Γραφεία head hunters, που απευθύνθηκαν στην τράπεζα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εισέπραξαν ευγενικές αρνήσεις, με το αιτιολογικό ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται να «τρέξει» σχετική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v