Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2022

Η Eurobank «σωτήρας» της Ελληνικής - Κρίσιμο 3ήμερο για την ηγεσία της ΕΧΑΕ - Τράπεζες και Ελληνικό

Η Eurobank «σωτήρας» της Ελληνικής - Κρίσιμο 3ήμερο για την ηγεσία της ΕΧΑΕ - Τράπεζες και Ελληνικό

EUROBANK-ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Η Eurobank αποτελεί τον μοναδικό εν δυνάμει αγοραστή, που θα μπορούσε να απαγκιστρώσει την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου από τη στασιμότητα που επέφεραν οι διαρκείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετόχων και να δώσει μια... σωτηρία στην τράπεζα.

Διατηρεί, παλαιόθεν, καλές σχέσεις με Logicom και Δήμητρα, που ελέγχουν αθροιστικά το 22,4% της Ελληνικής, ενώ μπορεί να δώσει διέξοδο στην PIMCO ή/και στον Λευκορώσο (Wargaming), σε μια ρεαλιστική αποτίμηση.

Αν αποκτήσει τον έλεγχο της Ελληνικής, οι συνέργειες με τη Eurobank Κύπρου θα είναι προφανείς, καθώς η τελευταία είναι δυνατή στους τομείς που πάσχει η Ελληνική.

Δηλαδή, σε corporate, private banking και bancassurance.

 

LAMDA: Μάλλον ικανοποιημένες είναι, εξ όσων αντιλαμβάνεται η στήλη, οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς από το επικαιροποιημένο business plan για το Ελληνικό, το οποίο κατέθεσε εντός Δεκεμβρίου η Lamda.

Η επικαιροποίηση ήταν επιβεβλημένη, μετά την απόφαση της Lamda να αποσυρθεί από την κατασκευή στις βίλες του Ελληνικού, περιοριζόμενη μόνο στην πώληση των οικοπέδων και σε τυχόν υπηρεσίες project manager.

Η εξάλειψη του ρίσκου της κατασκευής, η επακόλουθη μείωση των αναγκών για κεφάλαιο κίνησης και η επίτευξη υψηλότερων προ φόρων ταμειακών ροών φαίνεται πως ικανοποιούν τις -εν δυνάμει- πιστώτριες τράπεζες του Ελληνικού.

 

ΕΧΑE: Βαρύ πρόγραμμα θα έχει η πενταμελής επιτροπή ανάδειξης υποψηφιοτήτων και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Σήμερα, Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί οι τελικές συνεντεύξεις των τριών υποψηφίων της short list. Το Σάββατο ή/και την Κυριακή προβλέπεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. για να λάβει τις αποφάσεις του, ώστε τη Δευτέρα να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Υ.Γ.: Γιατί ενώ η Stanton Chase συνεργάζεται με την ΕXΑΕ, ως σύμβουλος για θέματα προσωπικού δεν ανέλαβε το έργο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του νέου CEO και επιλέχθηκε η Egon Zehnder;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v