Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2022

Το μεγάλο φαβορί για CEO της ΕΧΑΕ και ο… Πατέλης

Το μεγάλο φαβορί για CEO της ΕΧΑΕ και ο… Πατέλης

ΕΧAΕ. Σχεδόν κλεισμένη θεωρείται η θέση του νέου CEO της ΕΧΑΕ, από τον Γιάννο Κοντόπουλο (φωτ.) ο οποίος έχει πλούσια θητεία σε μεγάλα «σπίτια» του εξωτερικού, έχοντας περάσει, μεταξύ άλλων από τη Salomon, τη Merrill Lynch, από Hedge Funds, από την UBS, κι από τα Funds της CQS, όπου φαίνεται να ήταν και η τελευταία θέση του, ως τώρα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ αναμένεται να συνεδριάσει επισήμως μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατόπιν εισηγήσεων της αρμόδιας επιτροπής επιλογής, ωστόσο οι συνήθως πολύ έγκυρες πηγές της στήλης, επιμένουν, ότι ο συγκεκριμένος είναι το απόλυτο φαβορί, ενώ οι…. κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η υπόθεση είναι «μιλημένη», για να το πούμε λίγο λαϊκά, κι ότι ο πολύ έμπειρος 51χρονος υποψήφιος, θα είναι σίγουρα ο νέος CEO.

Τα ενδιαφέροντα όμως, δεν τελειώνουν εδώ, αφού οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν επίσης ότι ο κ. Κοντόπουλος έχει πολύχρονη γνωριμία και φιλική σχέση με τον περίπου συνομήλικο του, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, ο οποίος ως γνωστόν έχει πολύ μεγάλη εμπλοκή και επιρροή, στις financial υποθέσεις, τον τραπεζικό τομέα και το χώρο του χρηματιστηρίου.

Κάτι που αναμένεται να ρίξει «λάδι στη φωτιά» των πληροφοριών που ήθελαν την όχι και τόσο κομψή αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τις εκατέρωθεν αβρότητες, να οφείλεται σε κυβερνητικές πιέσεις, με αιτία το γεγονός ότι η αγορά δεν «τραβούσε» όσο θα ήθελαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, προκειμένου να αντικατοπτρίζει ορθά το κυβερνητικό έργο.

Πληροφορίες που δημιούργησαν πάντως αίσθηση, διότι ως γνωστόν η κυβέρνηση είναι υπέρ της εταιρικής διακυβέρνησης και της διαφάνειας, ενώ η ΕΧΑΕ είναι εισηγμένη ιδιωτική εταιρία, στην οποία το Δημόσιο δεν κατέχει μετοχές. Οπότε τι δουλειά θα είχε η… αλεπού στο παζάρι;

Η αλήθεια είναι πως εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ακριβώς οποιοσδήποτε CEO ενός Χρηματιστηρίου, μπορεί να παράγει έργο, ικανό να αυξήσει τις… τιμές των μετοχών της αγοράς του, μέσα στο διάστημα της υπόλοιπης κυβερνητικής θητείας, ιδίως αν γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο τρέχον έτος. Όπως επίσης δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο φίλοι είναι ο κ. Κοντόπουλος με τον κ. Πατέλη.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως, χάρη σε… μελετηρό αναγνώστη της στήλης, που θεωρεί ότι το google είναι φίλος του- κι όταν έμαθε για τους υποψηφίους, άρχισε να ψάχνει- είναι πως πράγματι ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κ. Κοντόπουλος, γνωρίζονται τουλάχιστον από το… 2004 κι έχουν συνεργαστεί στενά.

Διότι τότε, όταν και οι δύο ήταν πολύ νεότεροι, και ο κ. Πατέλης, ήταν παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό, υπήρξε δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, το οποίο αναφερόταν στις επιδόσεις της ομάδας συναλλάγματος της Merril Lynch, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Κοντόπουλος και μέλος της ομάδας ο κ. Πατέλης.

Απόσπασμα από το δημοσίευμα:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v