Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 1 2022

Νέα εξαγορά ελληνικής startup από Αμερικανούς - Σφηνάκια για ΜΥΤΙΛ, Χαλυβουργία Ελλάδος - Χωρίς ΕΝΦΙΑ ο Μάρτιος

Νέα εξαγορά ελληνικής startup από Αμερικανούς - Σφηνάκια για ΜΥΤΙΛ, Χαλυβουργία Ελλάδος - Χωρίς ΕΝΦΙΑ ο Μάρτιος

ΕΞΑΓΟΡΑ: Σήμερα ή το πολύ τις επόμενες ημέρες μαθαίνουμε ότι θα ανακοινωθεί η εξαγορά ενός ακόμη ελληνικού startup από αμερικανική εταιρεία. Η ελληνική εταιρεία αναπτύσσει σύγχρονες εφαρμογές στον χώρο του marketing και της διαφήμισης.

Κι όχι, αγοραστής σε αυτή την περίπτωση δεν είναι το Facebook.

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δεν στεριώνει τεχνικός διευθυντής στο χαλυβουργείο Βόλου της Χαλυβουργία Ελλάδος (Μάνεσης). Όπως προκύπτει από τις γνωστοποιήσεις στο ΓΕΜΗ, το Δ.Σ της χαλυβουργίας απάλλαξε στις 3 Ιανουαρίου από τα καθήκοντά του τον ως τότε τεχνικό διευθυντή, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση μόλις στις 29 Οκτωβρίου του 2021. Ούτε να τη… ζεστάνει δεν πρόλαβε. Ο προκάτοχός του έμεινε στη θέση για 30 μήνες.

Υ.Γ.: Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε δεκτό το σχέδιο εξυγίανσης της Χαλυβουργία Ελλάδος, με μερική διαγραφή υποχρεώσεων προς πιστωτές και ρύθμιση του εναπομείναντος δανεισμού.

  

MYTILINEOS: Ενας ακόμα οίκος σπεύδει να αποδώσει εύσημα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Η Edison διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και αποτιμά την εταιρεία 24 ευρώ/μετοχή, upside δηλαδή κοντά στο 60%.

Ο αναλυτής εστιάζει στην ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, που έφερε ρεκόρ κερδοφορίας το 2021, ενώ σημειώνει την εκτίμηση της διοίκησης ότι μπορεί ακόμα και να υπερδιπλασιαστεί φέτος η κερδοφορία έναντι του 2020.

Παράλληλα παρά το μέγεθος των επενδύσεων, η εταιρεία καταφέρνει να επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ρευστότητας (1,5 δισ. σήμερα) και σταθερά υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές…

 

ΕΝΦΙΑ: Εκπλήξεις -ευχάριστες- ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον φόρο ακινήτων. Οι μειώσεις, όπως έχει ήδη γράψει το Euro2day.gr, θα είναι μεγαλύτερες από τα 60 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχουν πολλές περισσότερες παρεμβάσεις με προσαρμογές στους συντελεστές του κύριου φόρου (ο συμπληρωματικός ενσωματώνεται στον κύριο, κατά πάσα πιθανότητα και για τις επιχειρήσεις).

Το νομοσχέδιο αναμένεται τον Φεβρουάριο, αλλά τα εκκαθαριστικά δύσκολα -μάλλον αδύνατο- θα έρθουν από τον Μάρτιο. Αρμόδιες πηγές εξηγούν πως χρειάζονται 40 ημέρες μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων και την έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων - εγκυκλίων, προκειμένου να προχωρήσει η ΑΑΔΕ στις απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές για την εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ και την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων στο Taxis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v