Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2022

Ελευσίνα: Στρίβειν δια του… αρραβώνος - Δυναμώνει το άρωμα εκλογών! - Delivery ζημιών από τη «μαμά» της efood

Ελευσίνα: Στρίβειν δια του… αρραβώνος - Δυναμώνει το άρωμα εκλογών! - Delivery ζημιών από τη «μαμά» της efood

LNG: Ιστορία γράφτηκε το Σάββατο στην παγκόσμια βιομηχανία LNG. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά και στα επτά αμερικανικά εξαγωγικά terminals των ΗΠΑ βρίσκονταν πλοία που φόρτωναν για να ανακουφίσουν τη διψασμένη για φυσικό αέριο Ευρώπη.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Ελλάδα έδινε το δικό της παρών. Το νεότευκτο (2021) «Yiannis» του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση βρισκόταν στη Λουϊζιάνα σε εγκατάσταση που είναι υπό κατασκευή, αλλά έλαβε άδεια να παραδώσει ποσότητες.

Σημειώστε ότι το πλοίο ταξιδεύει με την ελληνική σημαία.

 

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Μάντης δεινών αποδείχθηκε η στήλη σε προηγούμενο σχόλιό της, στο οποίο περιέγραψε εγκαίρως τη… δυσανεξία Υπουργείου Άμυνας και Πολεμικού Ναυτικού σε ό,τι αφορά την υπόθεση «διάσωσης» των Ναυπηγείων Ελευσίνας, σε συνδυασμό με την αγορά ιταλικών κορβετών από τη Fincantieri.

Διότι το μπαλάκι πετάχτηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ (για τα χρέη των Ναυπηγείων, που έχουν μεγαλύτερο πιστωτή το Πολεμικό Ναυτικό), κάτι που αναμένεται να μπλοκάρει την υπόθεση για άγνωστο αλλά σε κάθε περίπτωση ουδόλως ευκαταφρόνητο διάστημα, θυμίζοντας τη γνωστή ρήση... «στρίβειν δια του αρραβώνος»!

Η στήλη επιμένει ότι σε ένα σοβαρό κράτος με σοβαρούς υπουργούς, προτού αρχίσουν οι διαρροές και τα πανηγυρικά δημοσιεύματα για μια «πρόταση» που προδήλως συνδέεται με την αγορά των κορβετών της Fincantieri από το Πολεμικό Ναυτικό, θα είχε ξεκαθαριστεί απολύτως αν η συνολική πρόταση (περιλαμβανομένης της αγοράς των κορβετών) κρίνεται η πιο συμφέρουσα ή όχι.

 

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ: Αν πραγματικά θέλει ο Κυριάκος να κοπάσει η εκλογολογία, είναι σίγουρο ότι κάνει το… αντίθετο από ό,τι χρειάζεται. Διότι η παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά(!) και η εξαγγελία για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, κυριολεκτικά φούντωσε ξανά τα εκλογικά σενάρια.

Ευχάριστες ασφαλώς τέτοιες ειδήσεις στο εσωτερικό, πλην όμως εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να έχουν αρχίσει να… ιδρώνουν.

Τα επιτόκια ανεβαίνουν, ο πληθωρισμός αυξάνει και οι παροχές διαδέχονται η μία την άλλη. Κάτι που μάλλον δεν πρέπει να αρέσει πολύ στους… δανειστές μας.

 

DELIVERY HERO: Μια από τις αγαπημένες μετοχές της πανδημίας, γνωστή στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της efood, κέρασε… φαρμάκι τους μετόχους.

Ο τίτλος βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπολείπονταν των προσδοκιών. Και όταν λέμε βυθίστηκε, το εννοούμε: η πτώση ξεπέρασε το 30% την Πέμπτη, οπότε χάθηκε σε μία ημέρα κεφαλαιοποίηση 5 δισ. ευρώ! Οι απώλειες δεν ανέβηκαν στα 6,5 δισ. μετά τη νέα υποχώρηση της Παρασκευής.

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες απώλειες περιουσίας στο γερμανικό χρηματιστήριο τα τελευταία χρόνια. Την ξεπερνά μόνο αυτή της Wirecard, που έχασε το 71% της αξίας της όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο που οδήγησε και στη διαγραφή της από τον δείκτη DAX.

Πώς τα φέρνει η ζωή: η Delivery Hero ήταν η μετοχή που αντικατέστησε στον DAX τη Wirecard…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v