Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2022

Παροχές και προεκλογικοί πειρασμοί - Oι 1.000 παρθένες του Γιώργου Αμυρά - Σφηνάκια για Alpha Bank, Προοδευτική

Παροχές και προεκλογικοί πειρασμοί - Oι 1.000 παρθένες του Γιώργου Αμυρά - Σφηνάκια για Alpha Bank, Προοδευτική

ΠΑΡΟΧΕΣ: Από τη μια, ακούμε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για την αδήριτη ανάγκη συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης κι από την άλλη, οι διαρροές και οι εξαγγελίες για μη προγραμματισμένες παροχές διαδέχονται η μία την άλλη, συντηρώντας τη «φωτιά» των σεναρίων για πρόωρες εκλογές!

Από την ενίσχυση του κατώτατου μισθού, στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, στον «πασχαλιάτικο μποναμά», όταν η οικονομία προς το παρόν βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του… 2019!

Υπό την πίεση των εξελίξεων μετά την ανάδυση του ΚΙΝΑΛ ως υπολογίσιμης πολιτικής δύναμης και της παροχολογίας που ανακινεί η αντιπολίτευση, η κατάσταση στην κυβερνώσα παράταξη αρχίζει να θυμίζει τη ρήση «Το μεν (τεχνοκρατικό) πνεύμα πρόθυμο, η δε (κομματική) σαρξ… ασθενής».

Οι προεκλογικοί πειρασμοί δείχνουν ακατανίκητοι, όμως τα σημάδια ότι «ασθενής» παραμένει και η ελληνική οικονομία, λόγω του χρέους και των δομικών αδυναμιών της, πληθαίνουν.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Μετά την προστασία των «απάτητων βουνών», σειρά λαμβάνουν οι «1.000 παρθένες παραλίες», μαθαίνουμε μέσω του politico.eu, που φιλοξενεί δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, «η κυβέρνηση θέλει να αφήσει συγκεκριμένες περιοχές για τις επόμενες γενιές, όπως ακριβώς τις άφησαν σε εμάς οι παππούδες μας».

Η αίσθηση του Politico ωστόσο είναι ότι οι κινήσεις αυτές σχετίζονται με τις αντιδράσεις του ελληνικού περιβαλλοντικού κινήματος, για το θέμα των ανεμογεννητριών σε περιοχές περιβαλλοντικά ευαίσθητες.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Με ενδιαφέρον αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο το άνοιγμα της διαθήκης του εκλιπόντος βασικότερου μετόχου της Προοδευτικής Κωνσταντίνου Κούτλα, ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2021.

Σε ό,τι ειδικότερα αφορά την εισηγμένη πάλαι ποτέ κατασκευαστική εταιρεία, αρχικό ζητούμενο αποτελεί το πώς -μέσα από το περιεχόμενο της διαθήκης- θα διαμορφωθεί η νέα της μετοχική σύνθεση και σε δεύτερη φάση, το αν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει μελλοντικά τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο ψηφίστηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Εδώ και χρόνια πάντως, η Προοδευτική δεν ασκεί καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα και το μόνο που κάνει, είναι να διαχειρίζεται νομικές-δικαστικές υποθέσεις του παρελθόντος, άλλες φορές για να καρπωθεί οφέλη και άλλες για να αποφύγει υποχρεώσεις.

 

ALPHA-SKYLINE: Tον επόμενο μήνα έχει προγραμματισθεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το project Skyline, που «τρέχει» η Alpha, προκειμένου να βρει συνεπενδυτή για την αξιοποίηση χαρτοφυλακίου ιδιοχρησιμοποιούμενων και ανακτηθέντων ακινήτων.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει τέσσερα σχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v