Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2022

Πληροφορική: Τα μεγάλα πορτοφόλια και οι μοναχικοί καβαλάρηδες - Ενέργεια: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι... παντρεμένες!

Πληροφορική: Τα μεγάλα πορτοφόλια και οι μοναχικοί καβαλάρηδες - Ενέργεια: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι... παντρεμένες!

GROUPAMA: Σε επιστολή που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κάτσιος προς εργαζόμενους και συνεργαζόμενα δίκτυα, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για συζητήσεις με στόχο την πώληση της εταιρείας.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, καθώς και φανταστικές ιστορίες που ενέπλεξαν το όνομα της Groupama, η οποία συνεχίζει αυτόνομα την πορεία ανάπτυξής της στην ελληνική αγορά, όπως σημείωσε.

Θα δείξει...

 

ENTERSOFT: Σήμερα το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν τα ετήσια αποτελέσματα της Entersoft για το 2021, ενώ είναι προγραμματισμένη και σχετική ενημέρωση των αναλυτών.

Η πολύ μεγάλη αύξηση των περυσινών κερδών είναι δεδομένη, με τους αναλυτές να προσδοκούν και για φέτος υψηλά διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε λειτουργικό επίπεδο συν κάποιες επιδράσεις από μελλοντικές εξαγορές σε Ελλάδα, αλλά και στη Ρουμανία, μια χώρα που υπόσχεται… πολύ ψωμί για τον εισηγμένο όμιλο.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στις 23 Μαρτίου ή αν δεν υπάρξει απαρτία στις 30 Μαρτίου καλούνται οι μέτοχοι σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να ανανεώσουν την έγκριση και τους όρους απόκτησης ιδίων μετοχών.

Το πρόγραμμα τρέχει εδώ και καιρό. Μόλις χθες αγοράστηκαν τίτλοι αξίας σχεδόν 400 χιλιάδων ευρώ και πλέον η εταιρεία κατέχει ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 5,6915% του μετοχικού κεφαλαίου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Η χθεσινή ανακοίνωση απόκτησης του 100% της Regate (εταιρείας πληροφορικής με έμφαση στις λύσεις enterprise mobility, με ισχυρή τεχνογνωσία και ευρύτατο πελατολόγιο) από τη SoftOne δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς η τελευταία είχε «φωνάξει» τον στόχο περί εξαγορών άλλων επιχειρήσεων μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν μαζί με τον όμιλο του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και τον Αντώνη Κυριαζή μπήκαν στο μετοχικό της κεφάλαιο οι Franck Kohen και Μάρκος Βερέμης.

Πέραν αυτού, η κίνηση της SoftOne επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την άποψη των παραγόντων της αγοράς ότι ο κλάδος της πληροφορικής εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένος και πως έχουμε να δούμε πολλά ακόμη deal μπροστά μας.

Όμιλοι που διαθέτουν πρόσβαση σε κεφάλαια και βλέπουν μπροστά τους μεγάλη αύξηση της ζήτησης επιχειρούν να καρπωθούν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο, σε μια πίτα που αναμένεται πολύ μεγαλύτερη κατά τα επόμενα χρόνια. Και οι εξαγορές αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο (πέρα από την οργανική ανάπτυξη) για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Παράλληλα, τα «μεγάλα σχήματα» επιχειρούν να διευρύνουν την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, φέρνοντας σε δυσκολότερη θέση τους… μοναχικούς καβαλάρηδες που θα απομείνουν.

Τάσεις και εξελίξεις που -σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την αποτίμηση κάθε εταιρείας- θα πρέπει να συνεκτιμήσουν και οι χρηματιστηριακοί επενδυτές.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με διαδικασία κατεπείγοντος η κυβέρνηση Σολτς ψάχνει νέα μέτρα για να περιορίσει την ενεργειακή επιβάρυνση. Και αυτό γιατί το μήνυμα που έλαβε από το βιομηχανικό λόμπι ήταν ξεκάθαρο: «Οι αυξημένες τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου απειλούν να συντρίψουν την οικονομία», διαμήνυσε ο πρόεδρος του BDI Siegfried Russwurm σε συνέντευξή του.

Με το 23% των γερμανικών εταιρειών να δηλώνουν ότι η ενέργεια συνιστά πλέον «υπαρξιακό πρόβλημα» και με προειδοποιήσεις για μετεγκατάσταση μονάδων, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Απαιτείται γρήγορη πολιτική δράση».

Αυτά όταν σε όλο το διάστημα της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, η Γερμανία έχει τη χαμηλότερη μέση τιμή μεγαβατώρας, σε ολόκληρη την Ευρώπη, μαζί με την Πολωνία, ενώ η Ελλάδα την... υψηλότερη μαζί με την Ιταλία.

Θυμίζει λίγο το... «κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v