Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2022

Κλεισμένα σχήματα και νέοι παίκτες διεκδικούν την Αττική Οδό - Βασιλόπουλος: Οσοι πιστοί… προσέλθετε

Κλεισμένα σχήματα και νέοι παίκτες διεκδικούν την Αττική Οδό - Βασιλόπουλος: Οσοι πιστοί… προσέλθετε

ENDLESS: Το νέο μοντέλο διοίκησης στην Endless EC (Ευρωχαρτική) προμηνύει πιο συστηματική προετοιμασία για είσοδό της στο Χρηματιστήριο, αν και προς το παρόν το κλίμα στην αγορά τής πάει κόντρα.

Η οικογενειακή επιχείρηση, που έχει χτίσει σημαντικό μερίδιο στα private label, παίρνοντας δουλειές από μεγάλα ονόματα της αγοράς όπως ΑΒ, Σαράντης κ.ά., με δυναμική παρουσία και στη ho.re.ca., θέλει τώρα να χτίσει όνομα στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με το brand «endless».

Σημειώνεται ότι ο μεγάλος ανταγωνιστής στην αγορά είναι η Softex.

 

AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα εκ παραδρομής λάθος σε έγγραφο της αλυσίδας που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ και αφορούσε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την αποχώρηση του Β. Σταύρου, στάθηκε η αφορμή για να αναστατωθεί (;) χθες το σύμπαν.

Το λάθος διορθώθηκε άμεσα στο ΓΕΜΗ και εκδόθηκε και ανακοίνωση που μας πληροφόρησε για το νέο Δ.Σ., πρόεδρος του οποίου είναι ο Σοφοκλής Γιαννακού. Σε ό,τι αφορά την «ταμπακέρα», διευθύνων σύμβουλος μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του αποχωρήσαντος Β. Σταύρου παραμένει ο Δανός Jesper Lauridsen.

Οπότε, όσοι πιστοί προσέλθετε.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: «Όλοι μιλούν με όλους και οι τράπεζες τους κυνηγούν για το ποια θα κλείσει το deal χρηματοδότησης».

Την απάντηση αυτή έδωσε στη στήλη τραπεζική πηγή στο ερώτημα τι γίνεται με τις υπό διαμόρφωση κοινοπραξίες μεταξύ ξένων εταιρειών και ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, με στόχο τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Η στήλη ακούει ότι οι συμπράξεις έχουν αρχίσει να κλειδώνουν… Το σίγουρο σχήμα, σύμφωνα με συνομιλητή της στήλης, είναι αυτό της αυστραλιανής Macquarie (γνωστή από την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ) με τον όμιλο Κοπελούζου.

Στους ενδιαφερόμενους ξένους, λένε οι πληροφορίες, ότι είναι και η εταιρεία First State, η οποία είχε στο παρελθόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ σταθερή αξία -ως προς το ενδιαφέρον- αποτελεί το CVC.

Όσο για τις υπόλοιπες, πλην της προαναφερθείσας, κοινοπραξίες μεταξύ ξένων και Ελλήνων εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα κλειδώσουν οριστικά.

Στο παραπάνω σκηνικό δεν μπορούν να λείπουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες κυνηγούν με θέρμη τις μεγάλες business, καθώς η χρηματοδότηση είναι εφεξής το παν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v