Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2022

Δύο μνηστήρες για deal στα σούπερ μάρκετ - Η επέκταση της Νιτσιάκος και τα ζόρια της Carrefour

Δύο μνηστήρες για deal στα σούπερ μάρκετ - Η επέκταση της Νιτσιάκος και τα ζόρια της Carrefour

ΚΥΠΡΟΣ: Σε χαμηλά επίπεδα (μόλις 4,86 εκατ. ευρώ) διατηρήθηκε κατά το πρώτο φετινό δίμηνο ο όγκος των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τρεις μόλις ΑΧΕ να ελέγχουν πάνω από το 75% της αγοράς (η θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου CISCO με 39,55%, η Mega το 14,13% και η Prochoice το 13,73%).

Όπως γίνεται φανερό, πολύ χαμηλές είναι οι επιδόσεις όσων ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών ακολουθούν με μικρότερα μερίδια αγοράς.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Μετά τη μία και μοναδική δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την υποπαραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β'» στην Καβάλα, σειρά έχουν τρεις ακόμη διαγωνισμοί για λιμάνια.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να γίνουν… τα αποκαλυπτήρια των επενδυτών που θα περάσουν στη β’ φάση για την αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών να τοποθετείται το φθινόπωρο. Στις αρχές Μαΐου εκτιμάται ότι θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον αντίστοιχο διαγωνισμό που αφορά την πώληση του 67% τουλάχιστον του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Οσον αφορά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στα τέλη Ιουνίου…

 

CARREFOUR: Δύσκολοι καιροί για τον γαλλικό όμιλο, που ετοιμάζεται να επαναδραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα μέσω της Retail & More. Ο συνεργάτης του στο Βέλγιο, Mestdagh, αποφάσισε τον περασμένο Δεκέμβριο να σπάσει τη συνεργασία και να αλλάξει ταμπέλα στα καταστήματα. Λύση βρέθηκε, καθώς η επίσης γαλλική Intermarché έσπευσε να εξαγοράσει τα καταστήματα των Βέλγων.

Στην Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, Carrefour ακούμε και Carrefour, ακόμη, δεν βλέπουμε. Σιγή ασυρμάτου υπάρχει για το πλάνο ανάπτυξης στη χώρα, το οποίο θα παρουσιαστεί από τους Γάλλους, αλλά θα τρέξει η ελληνική Retail & More.

Αλλωστε οι Γάλλοι δεν φέρεται να έχουν κάποια μετοχική εμπλοκή στην Ελλάδα…

 

ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ: Κινητικότητα μαθαίνει η στήλη ότι υπάρχει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ηπειρωτικής οικογένειας. Η Μαρία Νιτσιάκου, σύζυγος του Θεόδωρου Νιτσιάκου που απεβίωσε προ διετίας, επεκτείνεται στην αναπαραγωγή πουλερικών.

Η μονοπρόσωπη εταιρεία «Αναπαραγωγή Πουλερικών» που ιδρύθηκε το 2018 και στην οποία είναι διαχειρίστρια, ετοιμάζει επένδυση άνω του 1,2 εκατ. ευρώ για την ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 43.800 ορνίθων αναπαραγωγής για την εκτροφή κοτόπουλων αβγοπαραγωγής.

Και ένα ενδιαφέρον tip. Η εταιρεία που το 2020 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) απασχολούσε 8 άτομα προσωπικό είχε τζίρο 1,839 εκατ. ευρώ.

Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε.

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Κινητικότητα στον κλάδο. Γνωστή μεσαίου μεγέθους αλυσίδα με εύρωστους μετόχους δέχεται κρούσεις από δύο επίδοξους μνηστήρες, όπως ακούει η στήλη. Ο πρώτος κατέβηκε πρόσφατα προς Κρήτη μεριά ενώ ο δεύτερος, το όνομα του οποίου συνδέεται με τη Μεγαλόνησο, θέλει, μέσω εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης, να προσεγγίσει τη super league του κλάδου.

Ακούμε ότι μέτοχοι της «νύφης» -όχι όλοι- αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση με τους επίδοξους μνηστήρες. Γιατί; Επειδή όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μπορούν, λόγω και της οικονομικής τους επιφάνειας.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v