Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2022

Η Ακαδημία Πλάτωνος και τα εκατομμύρια της Reds - Μπίζνες ετοιμάζει το Παν. Κρήτης - Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ

Η Ακαδημία Πλάτωνος και τα εκατομμύρια της Reds - Μπίζνες ετοιμάζει το Παν. Κρήτης -  Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, ΕΛΧΑ

REDS: Όσο προχωρά ο σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Ακαδημία Πλάτωνος και για την ανέγερση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, τόσο πλησιάζει και η ώρα των απαντήσεων για τις απαλλοτριώσεις οικοπέδων ιδιωτών στην ευρύτερη περιοχή.

Η πιο γνωστή υπόθεση αφορά οικόπεδο επτά στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Reds του ομίλου Ελλάκτωρ, το οποίο αν και απαλλοτριώθηκε το 2011 δεν αποζημιώθηκε, καθώς δημόσιο και ιδιώτης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε φιλικό διακανονισμό.

Η Reds είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, αξιώνοντας αποζημίωση 18 εκατ. ευρώ για το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, στο οποίο σχεδίαζε να δημιουργήσει χώρους γραφείων. Η υπόθεση παρέμεινε παγωμένη για μεγάλο διάστημα, ωστόσο, Επιτροπές του ΥΠΠΟ έχουν ετοιμάσει σχετική πρόταση -που μένει να εγκριθεί από την υπουργό, Λίνα Μενδώνη- και να παρουσιαστεί στη Reds.

Κατά πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, και τότε μένει να φανεί αν θα υπάρξει ικανοποιητικός συμβιβασμός.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη βρίσκεται στα «σχέδια» στο Ακρωτήρι Χανίων. Το Πολυτεχνείο Κρήτης σχεδιάζει να αξιοποιήσει έκταση που διαθέτει στην περιοχή και το θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, αναμένεται να συζητηθεί επισήμως από τη Σύγκλητο, που θα πάρει και τις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη σχετική μελέτη.

Οι πληροφορίες θέλουν τις πρυτανικές αρχές να μελετούν στην υπό παραχώρηση περιοχή την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών, αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστημάτων κ.ά. Απώτερος στόχος των πρυτανικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να εξασφαλίσουν μια επένδυση που θα διευκολύνει την παροχής στέγης στους φοιτητές με χαμηλό μίσθωμα.

Το θέμα είναι σοβαρό. Πολλοί ιδιοκτήτες στα Χανιά έχουν στραφεί στη βραχυχρόνια μίσθωση και οι τιμές στα ενοίκια έχουν ξεφύγει!


ΕΛΧΑ-SOFIA MED: Εγγύηση παρείχε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην EBRD για τη δανειοδότηση της θυγατρικής της Sofia Med με επταετές δάνειο, ύψους 20 εκατ. ευρώ και ετήσιου επιτοκίου 2,5% πλέον Euribor τριμήνου.

Η εγγύηση αφορά στο σύνολο του δανεισμού.

 

ΕΛΠΕ- ΕΤΕπ: Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ελληνικά Πετρέλαια αποπλήρωσε το εναπομείναν ποσό (44 εκατ. ευρώ) των δύο δανειακών συμβάσεων, τις οποίες είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τον Μάιο του 2010, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης αναβάθμισης του διυλιστηρίου Ελευσίνας.

Ο όμιλος πλήρωσε τη δόση Δεκεμβρίου (22 εκατ.) και προπλήρωσε την επόμενη (22 εκατ.), εξοφλώντας το δάνειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v