Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2022

Ζεστάθηκε η τσέπη της Prodea - Κεφάλαια με δόσεις από Σπ. Θεοδωρόπουλο - Σφηνάκια για Alpha και Πειραιώς

Ζεστάθηκε η τσέπη της Prodea - Κεφάλαια με δόσεις από Σπ. Θεοδωρόπουλο - Σφηνάκια για Alpha και Πειραιώς

ALPHA BANK: Μια δυνατή τουριστική σεζόν περιμένει η Alpha, παρά το γεγονός ότι η έκρηξη των τιμών ενέργειας και εμπορευμάτων «ροκανίζει» την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών παγκοσμίως.

Η ανάγκη για διακοπές, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, θα επικρατήσει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη.

Η παραπάνω οπτική εξηγεί γιατί η Alpha παραμένει ιδιαίτερα δραστήρια στις συζητήσεις για χρηματοδότηση deals στον κλάδο, διατηρώντας στις περιπτώσεις ενδιαφερόμενων αγοραστών, με ισχυρό ισολογισμό, την ίδια διάθεση ανάληψης ρίσκου, που είχε και πριν τη ρωσική εισβολή.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μαζί με τις τιτλοποιήσεις και τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η Πειραιώς τελειώνει και με τις πωλήσεις μεμονωμένων δανείων, συνολικής απαίτησης 777 εκατ. ευρώ, εισπράττοντας 196 εκατ. ευρώ, που ενδέχεται να φθάσουν στα 207 εκατ. ευρώ.

Οι πιο εμβληματικές εξ αυτών ήταν αυτές των δανείων του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη με τίμημα 36 εκατ. ευρώ, των δανείων και λοιπών απαιτήσεων από εταιρείες Λογοθέτη και της ξενοδοχειακής μονάδας στο Βελιγράδι, που είχε μείνει… ουρά από το Καζίνο Λουτρακίου (project Danube).

 

ΣΠ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σταδιακά θα καταβληθεί το μετοχικό κεφάλαιο των 140 εκατ. ευρώ για την Bespoke SGA Holdings, την εταιρεία συμμετοχών που συνέστησε ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η εταιρεία ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 35 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να καταβληθούν άλλα 105 εκατ. ευρώ σε μετρητά ως το τέλος του 2026, σε τέσσερις ετήσιες δόσεις (2023-24-25-26), ύψους 26,25 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Από το σύνολο των 140 εκατ. ευρώ, το 1,4 εκατ. (1%) καταβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο και τα υπόλοιπα 138,6 εκατ. ευρώ (99%) από κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Θεοδωρόπουλου.

 

PRODEA: Δύο επιστροφές κεφαλαίου από την MHV, αθροιστικού ύψους 42,25 εκατ. ευρώ, «ζέσταναν» το ταμείο της ΑΕΕΑΠ, στο κλείσιμο της περσινής χρονιάς.

Οι μέτοχοι της MHV αποφάσισαν τις επιστροφές στο πλαίσιο της μετοχικής αναδιάρθρωσής της, ως αποτέλεσμα της οποίας το ποσοστό της Prodea υποχώρησε στο 25% από 45%.

Η MVH διενήργησε επιστροφές κεφαλαίου 69+25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στην Prodea αντιστοιχούσαν 31+11,25 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε αύξηση κεφαλαίου της MHV στην οποία δεν συμμετείχε η Prodea.

Υ.Γ.: Τα κέρδη χρήσης 2021 ενισχύθηκαν κατά 96,7 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή σε εύλογη αξία των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v