Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2022

Ο Σταϊκούρας και ο καυτός φάκελος για το στοίχημα - Τα «έδωσαν όλα» το 3ήμερο οι Ελληνες - Σφηνάκια για ΟΛΠ & Byte

Ο Σταϊκούρας και ο καυτός φάκελος για το στοίχημα - Τα «έδωσαν όλα» το 3ήμερο οι Ελληνες - Σφηνάκια για ΟΛΠ & Byte

OΛΘ: Με δείκτη P/E στο 12 για μια εταιρεία με… περισσευούμενο ταμείο και μερισματική απόδοση στο 6%, παρότι μοιράζει το 71% των κερδών της, σε καμιά περίπτωση δεν τη λες και υπερτιμημένη.

Αυτό σχολίασαν αναλυτές, μετά τη χθεσινή δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

 

BYTE COMPUTER: Ίσως η μετοχή με τον χαμηλότερο δείκτη P/E, με βάση τα κέρδη του 2021. H αγορά περιμένει μια τουλάχιστον «συμπαθητική» μερισματική απόδοση (αναμένεται ποσό πολύ υψηλότερο από το περσινό 0,032 ευρώ) και με θετικό καθαρό ταμείο της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Τη δική τους… επανάσταση έκαναν οι καταναλωτές το τριήμερο, προκαλώντας κάποια χαμόγελα στα επιτελεία των επιχειρήσεων.

Το εορταστικό τριήμερο συνδυάστηκε με καλό καιρό. Ετσι, κόντρα στο κύμα ακρίβειας και στις αρνητικές ειδήσεις, η αγορά δούλεψε τόσο εντός όσο και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ως αποτέλεσμα της ζήτησης, που επιβεβαιώθηκε με πληρότητες σε ξενοδοχεία δημοφιλών προορισμών ακόμη και πάνω από 80-90%, καλλιεργούνται προσδοκίες σε επαγγελματίες από τον χώρο των ξενοδοχείων, της εστίασης αλλά και του λιανεμπορίου.

Ελπίζουν να βοηθήσει ο καλός καιρός να αλλάξει η ψυχολογία και να γίνει λίγο παραπάνω τζίρος.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Σήμερα αναμένεται να σταλούν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στον υπουργό Οικονομικών τα νέα μέτρα για το διαδικτυακό στοίχημα, που ανατρέπουν πλήρως το τοπίο στον κλάδο.

Πρόκειται, όπως έγγραψε το Euro2day.gr, για την αύξηση του ανώτατου πονταρίσματος στα διαδικτυακά «φρουτάκια» στα 20 ευρώ από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα, τη μείωση του υποχρεωτικού χρόνου αναμονής ανάμεσα στα πονταρίσματα στα 2 δευτερόλεπτα από 3 δευτερόλεπτα και την αύξηση του ανώτατου ορίου κέρδους στις 140.000 ευρώ από τις 70.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούσαν αιτήματα των αδειοδοτημένων εταιρειών που είχε κατατεθεί και στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είχε ζητήσει από τη διοίκηση της ΕΕΕΠ να τα εξετάσει. Αλλωστε, με το προηγούμενο καθεστώς, υπήρχε «μαύρη τρύπα» τόσο στα έσοδα των εταιρειών όσο και σε αυτά του ελληνικού δημοσίου.

Βέβαια οι αποφάσεις θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τον υπουργό, ώστε να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται.
Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση του ΟΠΑΠ (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" href="http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=297">ΟΠΑΠ, αν και ρωτήθηκε από τους αναλυτές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2021, δεν έκανε κάποιο σχόλιο, περιμένοντας να υπάρξει επίσημη απόφαση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v