Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2022

Παγωτά Δωδώνη: Τρεις μνηστήρες, μια παράταση - Εγκαίνια και... προσμονή στην Ολυμπος - Ποιος τσεκάρει τη ΘΕΣ Γάλα

Παγωτά Δωδώνη: Τρεις μνηστήρες, μια παράταση - Εγκαίνια και... προσμονή στην Ολυμπος - Ποιος τσεκάρει τη ΘΕΣ Γάλα

LEASING: Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση ενός μικρού χαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις σε καθυστέρηση (project Pronto) ξεκινά η Εθνική, πουλώντας ταυτόχρονα και τη συμμετοχή της στην Probank Leasing ΑΕ.

  • Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα από τις εξής τρεις πηγές του ομίλου Εθνικής:
  • από χρηματοδοτικές μισθώσεις της τράπεζας, οι οποίες προέρχονται από την FBB, το «καλό» κομμάτι της οποίας απορρόφησε η Εθνική όταν υλοποιήθηκε κίνηση διάσωσης,
  • ένα χαρτοφυλάκιο χρηματοδοτικών μισθώσεων της NBG Leasing και τέλος,
  • την Probank Leasing, η οποία επίσης περιήλθε στην Εθνική, στο πλαίσιο διάσωσης της Probank.

Την 31η Δεκεμβρίου 2021, η καθαρή θέση της Probank Leasing Α.Ε. ανερχόταν σε 36 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου (20 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εθνικής Τράπεζας), ενώ η λογιστική αξία προ προβλέψεων των χαρτοφυλακίων μισθώσεων της τράπεζας και της NBG Leasing, κατά την ίδια ημερομηνία, ανέρχονταν σε 76 εκατ. ευρώ.

Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2022.

 

ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ: Μια εβδομάδα παράταση έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, τρεις στον αριθμό όπως μαθαίνει η στήλη, για να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για την προβληματική εταιρεία. Η προθεσμία έληγε χθες 31 Μαρτίου.

Η εταιρεία, ο τζίρος της οποίας το 2020 είχε συρρικνωθεί στα 4,478 εκατ. ευρώ, βαρύνεται με δάνεια άνω των 36 εκατ. ευρώ ενώ το 2020 είχε σωρευμένες ζημίες 30,020 εκατ. ευρώ και αρνητικά ιδία κεφάλαια 21,25 εκατ. ευρώ.

Η Παγωτά Δωδώνη έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο παρά πέντε για να βρει «λευκό ιππότη» που θα τη βγάλει από το τέλμα.

Μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα είναι η τυχερή της…

 

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ: Το συμμαζεμένο μαγαζί από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως λέει στη στήλη άνθρωπος κοντά στη διοίκησή του, εξέτασε την περίπτωση του συνεταιρισμού ΘΕΣ Γάλα, αλλά μέχρι στιγμής λευκός καπνός δεν έχει βγει.

Ο συνεταιρισμός από τον κάμπο, όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και εβδομάδες η στήλη, έχει προσφύγει και πάλι στο Πρωτοδικείο. Ζητά δεύτερη ευκαιρία διάσωσης, για να αντιμετωπίσει τις «παιδικές» του ασθένειες.

 

ΟΛΥΜΠΟΣ: Για εγκαίνια ετοιμάζονται οι αδελφοί Σαράντη, γνωστοί με το brand Όλυμπος. Στις 9 Απριλίου εγκαινιάζουν το νέο εργοστάσιο της Κλιάφας, εταιρείας αναψυκτικών που εξαγόρασαν αρχές του 2020 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα «τρέχουν» τη νέα επένδυσή τους 35 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και αλλάζουν το μοντέλο παραγωγής στο εργοστάσιό τους στη Ροδόπη.

Παραμένουν, όμως, και ανοικτοί σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Αρκεί να έχουν… μεγάλο πορτοφόλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v