Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2022

Ψώνια «μετά μανίας» στα σούπερ μάρκετ - Η πανδημία «είναι εδώ» - Το ενδιαφέρον για Epsilon Net και τα ξενοδοχεία της Intrum

Ψώνια «μετά μανίας» στα σούπερ μάρκετ - Η πανδημία «είναι εδώ» - Το ενδιαφέρον για Epsilon Net και τα ξενοδοχεία της Intrum

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Όχι μόνο Πάσχα αλλά και Πρωτομαγιά με μάσκες και πιστοποιητικά φέρνει η τάση αναζωπύρωσης, ενώ η χώρα μας «κατάφερε» να ξεπεράσει πλέον τόσο την Ιταλία όσο και το Βέλγιο σε συνολικό αριθμό νεκρών από την αρχή της πανδημίας. Ναι, τις δύο χώρες που κοιτούσαμε από μακριά με δέος για τα όσα υπέστησαν την άνοιξη του 2020!

Τα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Την τελευταία εβδομάδα, οι απώλειες έχουν αυξηθεί ελαφρώς (από 50 σε 53 νεκρούς ημερησίως), ο μέσος όρος των διασωληνωμένων παραμένει σταθερός, ενώ οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται. Και το 20% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο!  

Τελικά στις… ζέστες και στον τουρισμό ελπίζουμε για περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Ακούγεται κακό, αλλά μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα. 

 

ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ: Σε ερώτηση της στήλης για το πώς είναι η κίνηση αυτή την περίοδο, στέλεχος μεγάλης αλυσίδας απάντησε με μια δόση υπερβολής, «ψωνίζουν μετά μανίας».

Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν συμβαίνει επειδή τρέχει ο παράς από τις τσέπες του κόσμου, αλλά είτε επειδή φοβούνται για ελλείψεις και στοκάρουν, είτε γιατί θέλουν να προλάβουν, όπου μπορούν, περαιτέρω άνοδο στις τιμές. Που σημαίνει ότι η υπερβάλλουσα ζήτηση των ημερών θα μετατραπεί σε μείωση αργότερα.

Κατά τον ίδιο, ελλείψεις τροφίμων δεν υπάρχουν μεν, αλλά γίνεται πραγματικός αγώνας για να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προμήθειες σε μια σειρά βασικών προϊόντων, από το ηλιέλαιο και τα σπορέλαια έως τη ζάχαρη και το αλεύρι, που σημαίνει ότι ανεβαίνουν και οι τιμές προμήθειας, ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί ενόψει Πάσχα και με τα δύο κυρίαρχα προϊόντα της περιόδου, το αρνί και τα αβγά.

 

EPSILON NET: Αίσθηση προκάλεσε στο conference call της Epsilon Net για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2021, η ευρεία συμμετοχή αναλυτών από το εξωτερικό και κυρίως το πλήθος των ερωτήσεων που υποβλήθηκε προς τη διοίκηση, αρκετές εκ των οποίων δεν αφορούσαν μόνο την εταιρεία αλλά επεκτείνονταν σε θέματα κλάδου, θεσμικού πλαισίου, Ταμείου Ανάκαμψης, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι το conference call διήρκεσε γύρω στη 1,5 ώρα, όταν στην πλειονότητα των εισηγμένων εταιρειών η αντίστοιχη χρονική διάρκεια κυμαίνεται γύρω στα 30 με 40 λεπτά!

Όλα αυτά αποτελούν ένα δείγμα για το ενδιαφέρον ξένων χαρτοφυλακίων σχετικά με τις ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και το κατά πόσο το growth που σημείωσαν πέρυσι θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια.

Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει και κατά το παρελθόν η στήλη, τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια είναι αυτά που έχουν καρπωθεί μέχρι σήμερα τη μερίδα του λέοντος από τα μεγάλα χρηματιστηριακά κέρδη του κλάδου κατά την τελευταία διετία.


INTRUM: Στις 9 Απριλίου, με την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών, θα λάβουν Intrum (servicer των απαιτήσεων), EY και Euroxx (χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι) μια πρώτη ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο με 75 ξενοδοχεία.

Τα μηνύματα από την αγορά δείχνουν ότι για το χαρτοφυλάκιο θα ενδιαφερθούν μικρά και μεγάλα funds.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v