Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2022

Οι «luxury» νταραβεριτζήδες της Μυκόνου - Χρηματιστηριακοί δείκτες για «φίλημα» - Οι εκλεκτοί κλάδοι του Χρ. Μεγάλου

Οι «luxury» νταραβεριτζήδες της Μυκόνου - Χρηματιστηριακοί δείκτες για «φίλημα» - Οι εκλεκτοί κλάδοι του Χρ. Μεγάλου

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Τριπλή παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς αποχωρούν ο πρόεδρος Γ. Πετσαλάκης, ο ταμίας Β. Σκανδάλης και ο έφορος δημοσίων σχέσεων Γ. Νασούφης.

Οι παραιτήσεις ήταν αποτέλεσμα της πρότασης του Δ.Σ. να μην ψηφιστεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας διάρκειας 1,5 έτους (Απρίλιος 2022 έως Σεπτέμβριος 2023), η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των εργαζομένων της γνωστής ιστορικής εταιρείας.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Και τυπικά διενεργήθηκε η μεταβίβαση σκυτάλης στην αλυσίδα super market « Διαμαντής Μασούτης ΑΕ» καθώς πρόσφατα παραιτήθηκε -και- από τη θέση του προέδρου ο ιδρυτής της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης και τη θέση μαζί με αυτή του διευθύνοντος συμβούλου, που ήδη κατείχε, ανέλαβε ο υιός του Ιωάννης Μασούτης.

Ως νέο μέλος του Δ.Σ στη θέση του Διαμαντή Μασούτη, ο Θεόδωρος Γεροστεργιούδης.

 

ΜΥΚΟΝΟΣ: Σε δικαστικές διαδικασίες έχουν περάσει δύο εύπορα αδέλφια από χώρα της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να διεκδικήσουν χρήματα που είχαν δώσει για τη μίσθωση πολυτελούς βίλας στην περιοχή Παράγκα της Μυκόνου, στο τέλος του 2019.

Δυστυχώς για εκείνους, όπως αναφέρεται στην αγωγή που έχουν κάνει, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000 ευρώ δεν το έδωσαν στον ιδιοκτήτη της βίλας αλλά σε «κοσμικούς» μεσάζοντες, που διαθέτουν σχετική επιχείρηση με site διεθνών προδιαγραφών μάλιστα, προς διευκόλυνση των εύπορων τουριστών.

Κατά τους δύο αδελφούς, ο ιδιοκτήτης της βίλας ουδέποτε είδε τα χρήματα, αλλά και το ζεύγος έμεινε χωρίς βίλα, αφού οι μεσάζοντες φέρονται να είπαν στον μεν ιδιοκτήτη ότι ακυρώνουν τη μίσθωση (λόγω Covid, μια και αφορούσε το καλοκαίρι του 2020) και στους μισθωτές, ότι ο ιδιοκτήτης δεν τους παρέδωσε τη βίλα!

Περίπου ένα χρόνο αργότερα, μετά από αρκετή προσπάθεια κι αφού αποκαλύφθηκε από τους θιγόμενους ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάρει φράγκο, οι μεσάζοντες αποδέχθηκαν να επιστρέψουν συμβιβαστικά ποσό 35.000 ευρώ στους ταλαίπωρους πελάτες τους, αλλά και πάλι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, με αποτέλεσμα να κατατεθεί η αγωγή.

Τώρα, φέρονται να λένε με θράσος ότι και να βγει η απόφαση, δεν θα πάρουν τίποτα οι θιγόμενοι, διότι χρήματα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε… offshore!

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, τα δύο αδέρφια δεν θέλουν πλέον ούτε να βλέπουν ούτε να ακούνε για ελληνικό τουρισμό και Μύκονο, όχι μόνο για όσα έχουν τραβήξει αλλά και γιατί παρατηρούν με έκπληξη ότι οι συγκεκριμένοι «luxury» νταραβεριτζήδες εξακολουθούν να ασκούν κανονικά τη δραστηριότητά τους!

Γίνεται όμως να πάει πραγματικά μπροστά ο τουρισμός, όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα, ακόμη και στην «υπερχλιδάτη» Μύκονο;

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τα δάνεια που θα δώσει εφεξής η τράπεζα θα έχουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και θα χορηγηθούν προς υγιείς επιχειρήσεις με προοπτικές, ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Οι κλάδοι που αποτελούν προτεραιότητα για την τράπεζα και τον Χρήστο Μεγάλου είναι η μεταποίηση, ο τουρισμός και η ενέργεια. Δεν θα έχουν την «αποκλειστικότητα», αλλά αποτελούν το βαρύ πυροβολικό καθώς έχουν μεγαλύτερες προοπτικές.

Αναμένεται να απορροφήσουν το 45% των νέων εκταμιεύσεων του corporate banking για την 4ετία 2022-2025.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι εταιρείες του παρατιθέμενου πίνακα έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, πέραν του ότι δημοσίευσαν πρόσφατα τις ετήσιες λογιστικές τους καταστάσεις για το 2021: Είναι σαφώς κερδοφόρες, διαθέτουν άριστη ρευστότητα (οι τρεις θετικό καθαρό ταμείο -Net Cash- και η ΕΛΤΟΝ Χημικά καθαρό χρέος προς EBITDA μόλις 1,18), έχουν ξεκινήσει ικανοποιητικά το 2022 και διαπραγματεύονται με ελκυστικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Μονοψήφιοι δείκτες P/E, αποτιμήσεις κάτω από τη λογιστική αξία και ικανοποιητικές μερισματικές αποδόσεις είναι στοιχεία που καταγράφονται στον παρατιθέμενο πίνακα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και αρκετές άλλες εισηγμένες εταιρείες με σαφώς ελκυστικούς δείκτες και προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της διαφαινόμενης «υποτιμολόγησης» στο ταμπλό του ΧΑ.

Άλλοι μιλούν για χαμηλή εμπορευσιμότητα και οι περισσότεροι για ένα κλίμα φόβου που υπάρχει στους μετοχικούς επενδυτές για το τι ήθελε προκύψει κατά τους επόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v